Bildelningstjänsten DriveNow expanderar till IKEA Kungens Kurva

Vi har många vänner i Stockholm som inte har bil. När man ska till IKEA så blir det ett projekt att få hem sakerna (om man inte beställer på nätet). Därför gillar vi att IKEA Kungens Kurva har reserverat fyra speciella parkeringsplatser för kunder som kommer till varuhuset i DriveNow-bilar, varav två är för elbilarna.

Elbilarna är av modellen BMW i3, går enkelt att hitta i DriveNow-appen genom att använda bilfiltret. Via appen går det även att reservera och öppna bilarna.

– Det känns fantastiskt kul att IKEA erbjuder kunderna ett miljösmart bildelningsalternativ, säger Fredrik Ellsäter, vd för DriveNow Sverige. Bildelning är ett flexibelt transportmedel och när man väljer eldriven bil så kör du utan utsläpp.  Laddplatser är en förutsättning för att ännu fler ska kunna köra grönt, så DriveNow välkomnar IKEAs laddstationer.

DriveNows kunder hyr bilar för användning under kortare perioder för användning i och runt staden. Inga nycklar behövs utan du hittar närmaste bil i appen, öppnar den med ditt kundkort eller appen och hoppar in och kör. Du betalar per minut och det kostar endast när du använder bilen.

Så fungerar tjänsten:

Genom DriveNows app kan användaren hitta och reservera en bil direkt i sin mobil. Bilarna står parkerade på Stockholms gator, eller exempelvis vid IKEA Kungens Kurva. Användare behöver varken hämta eller lämna bilen vid en specifik hyrstation.

– Gå med genom att gå in på drive-now.com. Registreringsavgiften är vanligtvis 290 kronor, för IKEA Family medlemmar är det gratis och då ingår dessutom 30 gratisminuter.
– För att hitta närmaste i3 går du in i appen, trycker på bilfilter och väljer BMW i3. För att öppna bilen använder du DriveNow-appen eller ditt kundkort.
– Du kan köra var du vill, parkera var du vill och avsluta bokningen där det passar dig bäst inom DriveNows verksamhetsområde.
– När bilen har 20 procent kvar av batteriet får du en fråga om du vill hjälpa oss att ladda bilen. Laddar du bilen får du 20 bonusminuter som tack för hjälpen.
– Du betalar bara per minut, inga fasta månadskostnader eller abonnemangsavgifter

Genialt tycker vi och nu hoppas vi bara att det dyker upp på fler IKEA varuhus i Sverige och världen

/Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

20150721_0544_drivenowstokholm_bydavidulrich drivenow_card_low_res drivenow_fleet_popup fredrikellsater i3_group2_lowres
Foto: IKEA

1 svar på ”Bildelningstjänsten DriveNow expanderar till IKEA Kungens Kurva

  1. Pingback: Veckan som gått

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *