Höstnyheter hos Designtorget

I september kommer ett gäng höstnyheter till Designtorget. Företaget grundat 1993 och är en marknadsplats och plattform för formgivare, varumärken, innovatörer och småskaliga producenter. Sedan starten arbetar Designtorget för att göra skandinavisk design framgångsrik och tillgänglig. 

Ljusstake Pipe & Breathe
I samarbete med glasmästaren i Quingdao/Kina har designern Jon Eliason tagit fram en serie glasprodukter, inspirerade av kinesiska traditionella föremål och anpassade till dagens behov och funktioner. I september lanserar Designtorget ett urval av serien och presenterar då ljusstakarna Pipe och Breathe. Breath ljusstaken kan fyllas med vatten för att ge både stabilitet åt ljusstaken, men också fungera som vas för blommor. Blommorna producerar dessutom syre åt det brinnande ljuset. (Säljstart: september)

Tälja
Erik Nyström har inspirerats av slöjdkonst och den vilda naturens storhet. Resultatet är ett exklusivt täljt glas som släcker törst och tänder en nyfikenhet. Låt fingrarna treva över glasets snitt och upptäck de gnistrande reflektionerna. 

Glaset är tillverkat ur en skårad djutform som är utskuren med stämjärn och munnlåst av småländska Skruf Glasbruk. 

För att ge kanten ett mjukare möte mot läppen har glaset varmpolerats mot en gaslåga och slutligen spänningkorrigerats för ökad hållbarhet för att låta glaset leva i generationer. 

Glaskupa Bubble
Stockholmsbaserade kreatörskollektivet Navet har i samarbete med glasbolaget tagit fram en serie glaskupor. Bubble är tänkt att användas till Navets tvinghylla Clamp Tray small, som ett växthus eller en dekorativ inredningsdetalj. Kupan tillverkas hantverksmässigt av returglas i Glasbolagets ugn som drivs av spillgas från en avfallsstation. Ingen kupa är den andra lik. 

/Jenny & Linda

Ljusstake Pipe & Breathe
Väggkalender
Tälja
Glaskupa Bubble

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *