IKEA:S kollektion FULLVIKTIG – för bättre miljö och arbetsvillkor

IKEA har sedan nio år tillbaka samarbetat med sociala entreprenörer i Norra Thailand. Doi Tung Development Project gör det möjligt för tusentals människor på landsbygden att försörja sig – vilket skapar ett bättre liv och en mer hållbar miljö för invånarna i regionen. FULLVIKTIG är den femte kollektionen skapad tillsammans med Doi Tung i traditionella hantverkstekniker och med lokala material.

Inspirationen till kollektionen kommer från den enkla vardagslyxen att dricka te, en ritual som delas av människor i olika kulturer över hela världen. I kollektionen ingår handgjorda tekannor i keramik, tekoppar, burkar, skålar, fat och skedar i en varm och naturlig färgpalett i grått och korall. Kollektionen omfattar även handvävda kuddfodral, servetter och kökshanddukar samt lådor, anteckningsböcker och bilder i handgjort papper.

Finns i butik från och med 21 oktober 2016.

IKEA_FULLVIKTIG_assiett_sked IKEA_FULLVIKTIG_assietter_skedar IKEA_FULLVIKTIG_kollektion_okt_16 IKEA_FULLVIKTIG_kollektion_pappersprodukter IKEA_FULLVIKTIG_kollektion_porslin IKEA_FULLVIKTIG_kuddar_miljo IKEA_FULLVIKTIG_porslin_miljo IKEA_FULLVIKTIG_porslin_miljo-2 IKEA_FULLVIKTIG_tallrik_skal IKEA_FULLVIKTIG_textilier IKEA-Social-Entrepreneurs-DOI-TUNG-14 IKEA-Social-Entrepreneurs-DOI-TUNG-19
Foto: IKEA

1 svar på ”IKEA:S kollektion FULLVIKTIG – för bättre miljö och arbetsvillkor

  1. Pingback: Sisustusuutiset 35/2016 - Meillä Kotona -blogit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *