Isle of Moon – keramiska bruksföremål med egna personligheter, historier och drömmar

De iögonfallande föremålen från Isle of Moon tillverkas av formgivaren och designern Stefanie Ahlström i en atelje i Vasastan, Stockholm. Föremålen är individer med egna personligheter, historier och drömmar. I sin atelje väljer Stefanie tåliga stengods- och porslinsleror med vacker färg och struktur som hon noggrant framställer olika färgblandningar av. Bara det bästa är gott nog, precis som de vänner vi värderar allra högst. Leran kavlas och byggs ihop som ett samarbetsvilligt pepparkakshus. Stefanies arbete innebär att prova nya former och uttryck och tänja på gränser. Mängder av kärlek, omsorg och kaffe läggs på varje individ. Ju större precision och mer pill desto bättre blir resultatet.

-Resultatet tenderar att bli krukor med ansikten, typer. Krukor är alltid användbara och ansikten talar till oss. Vi relaterar till dem. Vissa ansikten förmedlar redan i uppbyggnadsskedet vem de är medan andra är hemlighetsfulla och öppnar upp först i fotostudion. De är alla olika, precis som människor och det är ju det som gör livet fantastiskt – säger Stefanie Ahlström, formgivare och designer Isle of Moon

Stefanie har sin bakgrund inom design av sport- och friluftskläder, där hon arbetat för några av branschens ledande varumärken. Lusten att göra något annorlunda och att utmana sin egen kreativitet ledde till att de tidigare heltidsarbetet och kvällskurserna i keramik byttes ut till en egen keramikatelje. Nu delar hon sin tid mellan kläddesign där kundens behov står i fokus och keramikverkstaden där kreativ frihet är ledordet.

Namnet Isle of Moon kommer från Stefanies sommarställe, en ö i skärgården. Där samlar hon energi, försöker hålla äppelträdet vid liv, paddlar kajak med sin lilla hund och använder det fallfärdiga huset som testlaboratorium för färgsättningar inför det kommande nybygget. Där är allt möjligt, magiskt och fantastiskt – det är Isle of Moon.

/Jenny

ioM lifestyle Greg salad bowl
isle of Moon Greg diskar
isle of Moon Tina2

ioM lifestyle Roxy

ioM lifestyle WTF
isle of Moon Roxy
isle of Moon WTF
Foto: www.spoilconcept.se 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *