Jorden runt med Mini Empire

Photowall och Mini Empire presenterar tapetkollektionen Around the world – designad av den svenska illustratören Jenny von Döbeln. Kollektionen innehåller lekfulla motiv med inspiration från tre olika kontinenter.

Vilda djur på den afrikanska savannen, små söta hus i mönsterteknik inspirerad av det nordiska hantverksarvet och charmiga vattendjur från Galapagos – Mini Empires nya tapetkollektion lockar till berättelser. De fantasifulla motiven för tankarna till sagolika platser där allt kan hända.

– Jag inspireras av nya platser och oväntade händelser. Oftast kommer inspirationen genom resande men jag behöver inte nödvändigtvis resa rent fysiskt, även böcker och filmer har förmågan att ta mig till andra världar. Och för mig är det där kreativiteten föds. I arbetet med den här kollektionen har mina resor till Tanzania och Borneo varit tongivande, säger Jenny von Döbeln.

Tapet som format är ingen nyhet för Jenny von Döbeln, hon har tidigare gjort flera omtyckta tapetmotiv för Photowall och hennes stil är genomgående karaktäristisk, detaljrik och alltid med samma lekfulla känsla.

– Jag älskar att jobba med tapeter eftersom de har förmågan att förändra hela känslan i ett rum. Att arbeta med tapeter blev dessutom en ögonöppnare för mig – jag förstod att jag kunde använda mina illustrationer som mönster och att jag kunde bygga historier kring mina karaktärer, säger Jenny von Döbeln.

Around the world innehåller tre motiv – alla i olika färgskalor och säljs exklusivt hos Photowall för 347 kronor per kvadratmeter. Interiörbilderna är stylade och fotograferade av Sofia Jansson/ Mokkasin.

Kollektionen är också nominerad till Årets barnmöbel av livsstilsmagasinet Famliy Living.

galapagos-green-mini-empire-photowall- nordic-folk-ash-mini-empire-photowall-
Foto: Photowall
/Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

1 svar på ”Jorden runt med Mini Empire

  1. Hej jag undrar bara om ni känner igen hyllan på den nedre bilden?

    (Är ni förresten medvetna om att ni beskriver alla lägenheter till salu som “ljuvliga”? Tyckte det var lite festligt).

    Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *