Lambert & Fils satsar på Skandinavien. Nu lanseras The Mile.

Montrealbaserade ljusdesignstudion Lambert & Fils tar ny mark. I samband med Stockholm Design Week 2018 premiärlanserades varumärket på den skandinaviska marknaden och presenterade årets nyhet, The Mile av designern Guillaume Sasseville, Creative Director för SSSVLL. 

Inför 2018 års kollektion bjöd Lambert & Fils in designern Guillame Sasseville, Creative Director för Montrealbaserade studion SSSVLL, till ett samarbete.

Inför årets kollektion utforskade formgivarna den ikoniska linjära takarmaturen som vanligtvis hittas i kontor, verkstäder och offentliga miljöer. Arketypen för den klassiska takarmaturen skalades ner till sin kärnfunktion. De mest grundläggande elementen bevarades men till det yttre tog armaturen ett helt nytt skulpturalt uttryck, både i sin form och sett till hur ljuset sprider sig.

Formgivarna ersatte de arketypiska klassiska upphängningskablarna med nylonflätade sladdar, som på så sätt sammanflätar form med funktion. Traditionellt används linjära takarmaturer huvudsakligen i offentliga miljöer för att sprida ljus rakt uppifrån och ner. En utgångspunkt som designstudion tillvaratagit, vridit om och förhöjt för att ge takarmaturen en plats i den dekorativa världen.

Armaturen är tänkt att kunna placeras minimalistiskt enskilt eller för en mer dramatisk effekt tillsammans med andra.

/Jenny & Linda

MIL01BU04
MIL02BG04
MIL02BG05
MIL02BG11
MIL03BL02
MIL03BL03
Foto: Lambert & Fils

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *