Kvadrat lanserar exklusiva gardiner av bröderna Bouroullec

Under Stockholm Furniture Fair 2018 presenterar det danska textilvarumärket Kvadrat en kollektion med grafiska och skulpturala gardiner designade av den hyllade franska designduon, tillika bröderna, Ronan och Erwan Bouroullec. I anslutning till lanseringen kurerar bröderna Bouroullec även en textilutställning i Kvadrats nya showroom på Södermalm. Installationen är en förhandsvisning av lokalen som invigs senare under 2018.

Den nya kollektionen av Ronan och Erwan Bouroullec består av de ljudisolerande gardinerna Rennes och Chainette. Tygerna delar samma basmönster som leker med ljus och skuggor – när ljuset skiftar under dagen, förändras även Rennes och Chainettes uttryck och nya, subtila nyanser framhävs. De små oregelbundenheterna på ytan ger Rennes och Chainette ett handtillverkat uttryck.

– Broderi har alltid betytt mycket för mig. Vi kommer från Bretagne i norra Frankrike, vilket är ett område med gamla broderitraditioner. Jag minns de traditionella kläderna med guldskimrande garn från när jag var liten, och sedan dess har jag varit intresserad av broderitekniken – den skira kvaliteten, lättheten och likheten med att teckna, säger Ronan Bouroullec.

Rennes har breda, diagonala och vertikala ränder som korsar varandra och skapar iögonfallande, geometriska former. Där ränderna möts bildas olika transparenta former som löses upp i varandra.

Chainette är dekorerad med små flätor som följer konturerna av ränder i Rennes och ger tyget ett diskret, tredimensionellt och lekfullt uttryck. Det ger även upphov till namnet, chainette betyder nämligen “liten kedja” på franska.

/Jenny

ERB_Kvadrat_RennesChainettes_01
ERB_Kvadrat_RennesChainettes_02
ERB_Kvadrat_RennesChainettes_03
ERB_Kvadrat_RennesChainettes_08
ERB_Kvadrat_RennesChainettes_12
ERB_Kvadrat_RennesChainettes_22
ERB_Kvadrat_RennesChainettes_23
ERB_Kvadrat_RennesChainettes_26
ERB_Kvadrat_RennesChainettes_32
ERB_Kvadrat_RennesChainettes_35

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *