Montana nyhet: Panton Wire Dark Chrome

Montana utökar det mångsidiga och välkända hyllsystemet Panton Wire – som designades av den danska designern Verner Panton 1971 – med en ny nyans. Färgen har döpts till Dark Chrome och tillsammans med en ny mörk marmorskiva skapar den ett minimalistiskt och mörkt uttryck i hemmet.

Trogen sitt arv, utmanar Montana ständigt med ännu mer frihet, personligt uttryck och flexibilitet. Panton Wire var flexibel redan när Verner Panton skapade serien, men när nyheten Dark Chrome nu adderas till den befintliga färgpaletten – med Moulin Rouge, Black och Snow-versionerna som finns i två djup (20 cm och 38 cm) – erbjuder systemet ännu större möjligheter till anpassning efter olika heminredningar.
Montana har också tagit fram en ny toppskiva i mörk marmor för att ytterligare förstärka den ruffiga känslan av den nya Dark Chrome-tråden. Sedan tidigare finns MDF-toppskivor i Black, Moulin Rouge, Fjord, New White och Anthracite, samt toppskivor i rökfärgat glas och vit marmor. Alla toppar finns i två storlekar.

Historien bakom Montana och Panton
Peter J. Lassen, grundare av Montana, brukade arbeta nära Verner Panton när han var VD för Fritz Hansen, på den tiden ett familjeföretag, som senare såldes. Verner Panton brukade skämta med Lassen, eftersom han inte förstod Montana-modulsystemet innan Peter J. Lassen lade till färgerna. Först då fick det en mening för färgernas l’enfant terrible. Alla Panton Wire-kuber kommer med fästen för väggmontering, clips för horisontell eller vertikal sammanslutning av kuber och fötter för placering på golvet.
 
Verner Panton (1926–1998)
Att bryta gränser låg i Verner Pantons DNA. Han designade i nya material, skapade nya former och utmanade hela färguniversumet. Panton tänkte och skapade med den imaginära visionen hos ett barn.
Verner Panton tog examen som arkitekt 1951 från Kungliga Konsthögskolan, Arkitekthögskolan i Köpenhamn, och började därefter arbeta i Arne Jacobsens studio. 1955 startade han sin egen designstudio. Verner Panton dog alldeles för tidigt i början av 1998.

/Jenny & Linda

montana pantone
Foto: Montana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *