Lucka 04 – Dagens lucka i julklappskalendern

Måndag och ny vecka! Vår julklappskalender har idag kommit till lucka 04. Idag har vi den stora äran att öppna denna lucka tillsammans med Olle Eksell. Nu har du chans att vinna den klassiska postern “Ögon cacao”. Tidlös, tuff och passar in i de flesta hem. I vinst har vi 2 stycken i storlek 50×70 cm, värde ca 980 kr.

Olle Eksell, känd illustratör, skapade denna ikoniska mönster 1956. Dessa ögon var en del i ett av Sveriges första designprogram som Olle utvecklade för det kända företaget Mazzetti. Planschen som är en riktig klassiker finns i ett flertal olika färger och är tryckt på 200 g obestruket papper.

Svara på frågan:
– Vem skulle du ge denna postern till om du vann?

Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig epostadress (är ej synlig))

Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen!

Tävlingen pågår tom  6 december 2017

Lycka till!

Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

lucka4

336 svar på ”Lucka 04 – Dagens lucka i julklappskalendern

 1. Den skulle jag ge till mina “kids” till deras “hängarum”……Big brother ( aka mamma ) is watching you…. 😉

 2. Denna skulle min lillebror få! Han har nyss köpt sin första lägenhet helt själv som nu ska renoveras och göras personlig till just han. jag försöker allt dra lite i trådarna så inredningen inte blir allt för tråkig och enformig stil( tänk massa teknikprylar och allt i svart/vitt) men vi har ju ändå två helt olika stilar.. Denna tavla vet jag vi båda tycker är snygga dock så då kan det få finnas en sak jag tycker om i lägenheten

 3. Denna skulle jag vilja ge min dotter. Hon är 15 och väldigt intresserad av inredning. Hade varit kul att ge henne denna klassiker!

 4. Denna underbara tavla skulle jag mer än gärna ge till min pappa som hjälper mig så mycket i min bostadsrätt. Nu håller han på att renovera upp sitt hus och jag vill ge honom så mycket tillbaka. Denna hade blivit så fin i hans kök, så jag håller alla mina tummar och tår på att jag vinner den till honom ?

 5. denna snygga poster från olle Elsell hade jag gett till min syster för hon är så snäll. i hennes nya lya är det vitt å kalt,men hade hon fått bestämma hade hon denna poster valt. hoppas på tur å ber till tomten att vinna få,önskningar slår faktiskt in då å då.❤

 6. Jag hade velat ge den till mig själv! Har precis blivit med ny lägenhet och det står tomt på väggarna för tillfället!

 7. Vet ni vad? Jag är en riktig sockerbagare 😉 Jag älskar att baka, och bakar för det mesta på min fritid. Ett paket kakao finns alltid hemma hos mig, och bjuder alltid mina klasskamrater på goofika. Vore så himla kul att få inreda min trista studentlägenhet med denna fina tavla. Som student lägger man sällan pengar på inredning tyvärr. Med vänliga hälsningar, Sara

 8. Jag skulle ge den till min syster! Då vi bor en bit ifrån varandra så skulle jag kunna hålla ett extra öga på henne ?

 9. Haha. Skulle ge den till min tonårsson. Dels för att den skulle bli grymt snygg på hans rum men också för att hans skulle ha en daglig påminnelse om att jag har ögonen på honom 😉

 10. Hej! Jag skulle ge den här tavlan till min underbara mamma. Hon är duktig på mycket men har dock aldrig varit en duktig bagare. Vi har flertalet roliga historier tillsammans där hon glömt ingredienser eller spillt ut deg på golvet. Därför skulle hon behöva ett par kakao-ögon på sig i köket och hon skulle bli väldigt glad över denna tavla. Jag håller mina tummar! Kram på er. //Annie

 11. Jag skulle ge den till min son som är sju, det är alltid bra om man får lite hjälp med att hålla ögonen på honom.

 12. Jag skulle ge den till min lillebror som behöver uppgradera sin inredningsstil lite. Skulle vara ett bra steg att börja med.

 13. Jag skulle ge den till min dotter som önskat sig just denna poster i flera år.
  Skulle passa väldigt fint i hennes nyrenoverade kök!

 14. Så himla läcker, den skulle jag ge till min dotter som precis flyttat till lägenhet, och har väggar som ekar lite tomma.

 15. Jag vill ge den till min son som precis flyttat till sin första egna lägenhet. Snygg poster med vakande ögon – så det blir ordning och reda.

 16. Oj, vilken härlig tävling! Härlig därför att jag vet precis vem jag skulle ge den fina postern till! Nämligen till min äldsta syster. Hon har nämligen ända sedan hon var barn – få se hur många år är det nu, måste vara i över 60 år(!) har hon varenda kväll druckit en mugg varm mjölkchoklad! Och det ska inte vara Oboy eller något annat, nej äkta Ögon cacao med varm mjölk, då sover hon sedan så gott! Hon skulle med all säkerhet bli jätteglad över postern, då kan hon sätta den på väggen bredvid favoritfåtöljen och titta på den när hon dricker sin älskade varma mjölkchoklad!

 17. Min bror är väldigt svag för en kaka av mjukare stuk,
  Hans kladdkakekonsumtion kan nästan liknas vid ett missbruk.

  I ätandet av en kaka som ska vara lagom fast är han fast,
  Morgon, kväll, under lunchrast. Kladdkakeätandet är hans last.

  Kakao-ögonen kan hålla ett öga på hans bakande och förbättra hans fysik
  och samtidigt skänka hans kök vacker estetik.
  -Han skulle helt klart uppskatta denna pik!=)

 18. Jag skulle ge den till min älskvärda mamma som ställer upp i tid och otid vad det än gäller! Senast vab åt sonen, hon är guld värd och förtjänar en fin gåva ❤️

 19. Denna ljuvliga tavla skulle jag kunna ge bort till min syster. Hade passat perfekt nu när hon har renoverat sitt kök. Älskar den!

 20. Ögonkakao skulle jag vilja ge till mig själv. Jag är uppväxt på 50-talet och den bruna lilla kartongen med kakao stod på bordet varje morgon så jag kunde blanda mig en kopp med varm choklad, en riktig nostalgitripp!

 21. Jag skulle inte kunna ge postern till någon annan. Den är min sitter i köket och ser cool ut. Mitt hem går i svart och vitt skulle passa utmärkt. Hoppas?

 22. Till min lillasyster som snart flyttar till egen lägenhet. Hon kan behöva någon som håller ögonen på henne (*skratt*).

 23. Lite oklart om jag skulle våga ha den själv, är so ofantligt mörkrädd och ett par ögon har jag redan testat (med målarfärg iofs). Inte det roligaste att möta mitt i natten påväg till toan. Så postern skulle nog ges till min syster, aka nybliven förälder. Inte för att skrämma bäbisen men för att hen lugnar tillvaron och jag kan sova över utan att bli mörkrädd! Go Igor!

 24. Jag skulle ge denna till min idol och granne som jag hittat en fin vänskap med på sistone. Hon heter Erna och är 80 år och skulle bli glad för detta lite retro, svenska och stilrena print.

 25. Till mina hopplöst färglösa och kala vardagsrums väggar. Känner att ett designöga (eller två) är precis vad som behövs för att liva upp dem.

 26. Jag skulle ge den till min kompis Anna som tack för att hon ser efter mitt hus när jag är på långresa. Hon är grym och den skulle passa perfekt hos henne! Hoppas på tur så jag kan tacka med stil.

 27. Jag skulle faktiskt ge den till mig själv eftersom jag älskar gamla nostalgiposters! Däremot bjuder jag gärna mina älskade nära till att avnjuta en stor mugg innehållande denna dryck med vispad grädde vid köksbordet under denna häftiga väggprydnad!

 28. Eftersom just denna står högst på min egen önskelista så skulle den blir världens bästa julklapp till mig själv. Jag skulle bli så galet superduperglad 🙂

 29. Jag skulle dela den med min bror, hänga den på väggen i köket på torpet. Som en påminnelse om vår barndoms trygghet, mormor, där det alltid stod en gryta med varm kakao på vedspisen oavsett hur tidigt du vaknade ❤️

 30. Jag skulle ge den till min man för ingen älskar varm choklad som han! Enligt maken är ögonkako det enda rätta så därför bör han denna klassiker från Eksell på väggen få sätta.

 31. Åh! Jag skulle ge postern till min kusin, med den skulle hans första egna lägenhet bli så fin!
  Hyresrättsköket har sett sina bästa dagar, men med Olle Eksells ögon skulle ett lyft ske, Måns är den som inte klagar (på det fula köket), därför vill jag till honom denna poster ge!

 32. Flyttar om några veckor till mitt första egna hus och denna skulle bli så fin där, så vinner jag blir den en julklapp till mig själv.

 33. Jag är en givmild och omtänksam person 364 dagar om året. Den sista dagen som återstår unnar jag mig själv och därför hade jag gett denna klassiska tavla till mig själv. Jag har velat ha den i mitt kök under flera år.

 34. Jag skulle ge postern till min syster, för att hon är bäst och för att den skulle passa bra i hennes lägenhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *