Lucka 13 – Dagens lucka i julklappskalendern

God morgon! Idag är det lucia och vi har kommit fram till lucka 13 i vår julklappskalender. Hoppas ni får njuta av en härlig dag med skön sång och mys. Idag har vi äran att öppna luckan tillsammans med danska Nordahl Andersen. Där du har chansen att vinna ljuslyktor och hänge. Tidlös och vackert julpynt som står sig över generationer. Perfekt att börja samla på år efter år. I vinst har vi 2 stycken ljuslyktor “Änglar och nissar” samt hänge “soldaten“, värde 867 kr.

Svara på frågan:
– Vad betyder julen för dig?

Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig e-postadress (är ej synlig))

Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen!

Tävlingen pågår tom 15 december 2017

Lycka till!

Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

lucka13

107 svar på ”Lucka 13 – Dagens lucka i julklappskalendern

 1. Julen betyder tacksamhet för den tid jag får spendera tillsammans med min familj, eftertanke för de som inte längre finns med under julen. Och glädje över att jag får ha dessa härliga och fina människor i mitt liv, vänner och familjen!

 2. Julen betyder för mig som vuxen ett skönt avbrott i det stressiga livet och tid att umgås med nära och kära. Sedan är klappar och julmat en härlig bonus, för mest är julen lugn
  och ro.

 3. Jag älskar julen. Det är den tiden på året då min släkt som bor på olika delar i landet, samlas hemma hos min mamma. Det finaste jag vet är att se de glada reaktionerna när de öppnar klapparna. Finns ingen bättre känsla än att göra någon annan glad.

 4. För mig betyder Julen att jag får möjlighet att umgås med mina närmaste, min stora familj, mer än vanligt. Vi träffas och äter god mat och skrattat och pratar, spelar spel, barnen öppnar julklappar. Jag är verkligen lyckligt lottad som har så många fina människor omkring mig och Hasom jag mer än gärna spenderar min tid tillsammans med!

 5. Julen för mig är att umgås med nära och kära. Träffas, göra roliga saker ihop, äta gott, se på film, slappa, motionera och ta det lugnt helt enkelt. Ladda batterierna för ett nytt år.

 6. Gemenskap och givmildhet är jul för mig. Vi människor blir lite bättre människor just vid jul. Det gillar jag skarpt!

 7. Julen betyder tid för att varva ner, komma till ro och vara med familjen.
  Höstarna är oftast intensiva och mörkret ”äter upp” all ens energi. När julledigheten kommer och vi går mot ljusare tiden kommer orken tillbaka.

 8. Julen, den betyder mycket för mig och resten av familjen, kvällen före med skinkkok (ingen färdig kokt inte) klä granen, pynta och mysa och allt det andra som skall fixas, på julafton smyger man upp, tänder granen och bara myser av ljus och dofter, härligt…

  Julen betyder mycket med alla minnen och traditioner som både skall njutas av, förvaltas och föras vidare till de yngre.

 9. Julkänslan för mig är inte alltid jättekul och skön,
  ibland vill jag bara fly, till någonstans där julen är grön.
  Men jag tar tillvara ledigheten och de små ögonblicken,
  och när Janssons frestelse kommer fram,
  eller juldagen erbjuder en skön promenad i naturen,
  då kan faktiskt även jag, känna lite av den där julekicken!

  God jul!

 10. Julen betyder god mat tillsammans med nära (både familj och nära vänner)
  Vad det gäller pynt är jag ganska traditionell vilket kan betyda olika beroende på hur gammal man är men för mig är julen röd och GULDFÄRGAD och det skall dofta jul; julkryddor, hyacinter och äkta gran.

 11. Julen innebär dessvärre påtvingad gemenskap med människor som får mig att må dåligt. Jag önskar att jag hade modet att bara lämna allt och fira julen på en Söderhavsö i stället!

 12. Lugn och mys med kära

  lite gott förtära

  se barnaögon tindra i jul

  ge gåvor som är lite kul

  pyssel och papperskrus

  Spela spel och juleljus

 13. Julen är för mig umgänge, vila och mat.
  Tända ljus och fyllda fat.
  En kall promenad på snöig gata,
  att med älskade mannen äntligen få tid att prata.
  Att med barnen få spela spel,
  och extra mycket tid till kel.
  En tur i skidspåret med röd näsa.
  Att sitta i soffan under en filt och läsa.
  Ja den innehåller helt enkelt det mesta,
  och framförallt kvalitetstid med de bästa.

 14. Julen har varit av olika betydelse för mig beroende på var jag befunnit mig i livet. Som barn var det den mest magiska högtid man kunde tänka sig. Allt var så spännande och fantastiskt. Varje dag fram till julafton var en helig dag! När jag blev äldre (ung vuxen) började jag hata julen för ångesten, tvånget, påtvingad gemenskap, människors utsatthet och utanförskap och tyckte bara det handlade om egoism och materialism. Nu har jag mognat in i någon slags mix av det jag skrivit ovan, kanske för att jag nu själv är mamma. Det behöver ju inte vara antingen eller. Så jag ser julen som en tid att koppla av och njuta, se det goda med högtiden. Glädjas åt den fina stund man får med sina nära och kära och visa uppskattning genom en speciell gåva. Dock så ser jag också denna högtid som en påminnelse om alla människor som är ensamma, bortglömda eller som lever i fattigdom. Som svälter när vi proppar i oss skinka och alladinpralliner tills vi kräks. Barn som dör i diarrésjukdomar pga bristande tillgång till rent vatten medan vi klunkar i oss julmust och tar ett långt lugnande bubbelbad i renaste vatten. Så jag skänker mina julklappspengar till dem. Till bland annat UNICEF, Thorn och Ecpat (mina favoriter). Det finns ingen anledning att jag ska skämmas för att jag har en mätt mage på julafton, omgiven av min familj, i trygghet. Men jag har en skyldighet att bidra till bättre levnadsförhållande för andra. Världen blir inte bättre av att hata högtiden, världen blir bättre att låta högtiden påminna oss om det som är viktigt.

 15. Julen för mig betyder allt mer tid för familjen alla är samlade mindre stress massa mys man hinner umgås och glädjen

 16. Julen är det där andningshålet i en rätt kompakt vardag utan ledigheter. Julen är också det nödvändiga ljuset när mörkret kan kännas jobbigt.

 17. Julen betyder mer för mig i år än någonsin, att få vara med min familj är något som betyder allt för mig och inte minst efter att min kära pappa fick cancer. Det är inte alltid lätt att berätta för nära och kära hur mycket de betyder men genom att skämma bort dem med god mat, fina klappar och ompyssling så sprids kärleken ordlöst mellan våra hjärtan i familjen. Det är det bästa!

 18. Julen är den absolut finaste tiden på året.
  Dagar som präglas av kärlek och omtanke. Dagar som spenderas i stillhet med familjen. Dagar som är fyllda med glädje.
  Vad mer kan man i livet önska sig? ????

 19. Mycket mys , mysbelysning , tomtar i olika former , familjen kommer på besök i omgångar , god mat , ut i snön och leka , olika sorters spel , promenader , lugnt och skönt , GOD JUL

 20. På julen åker jag hem och träffar min familj, det är det viktigaste. Är också glad över att ha ett par små syskonbarn och få se deras barnaglädje över presenter och godis.

 21. Jag arbetar i vården så oftast jobbar jag alla eller några av juldagarna. Så för mig är det viktigt att njuta av alla dagar före och efter själva julafton, såsom att ta fram ljusstakarna, pynta, baka, gå på julbord och glöggfester.

 22. Julen är för mig en längre tid att reflektera över ett år som snart gått till ända, vad vill vi nästa år. En tid man tänker extra mycket på de fantastiska människor man har runt omkring sig och försöker ägna lite extra tid åt dessa men även en tid när man får se det tindra i barnsögon över all förväntan på vad som ska komma. Det är ändå främst deras tid där traditioner nya som gamla skapas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *