Lucka 13 – Dagens tävling i julklappskalendern

Då var det Lucia och lucka 13 i vår fina julklappskalender som vi har tillsammans med Royaldesign. I vinst idag har vi lyxiga ljusstakarna Carat 242 mm, 2-pack från Orrefors. Designern bakom är Lena Bergström som har inspirerats av juveler och ädelstenar. Orrefors glasbruk grundades 1898 på samma plats som man sedan 1726 bedrivit järnbruk. Ta nu chansen och vinn dessa fantastiskt vackra ljusstakar. Två vinnare i potten!

Vinnare 1: Carat Ljusstakar 242 mm, 2-pack (värde 1 800 kr)
Vinnare 2: Carat Ljusstakar 242 mm, 2-pack (värde 1 800 kr)

Svara på frågan:
– Vem vill du tända ett ljus för? (Motivera kort)

Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig e-postadress (är ej synlig)

Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen!

Tävlingen pågår tom 15 december 2015

Stort lycka till!
Kram Jenny & Linda

 

lucka_13dec

302 svar på ”Lucka 13 – Dagens tävling i julklappskalendern

 1. Jag tänder ett ljus för alla kvinnor jag har runt mig! För min mamma och syster. Min mormor och svärmor. För min farmor som aldrig fick se mig bli vuxen. För alla de vänner som stöttar och hjälper. Tillsammans är vi starka!

 2. Jag skulle vilja tända ett ljus för min mamma, har flyttat och bor nu långt bort från mamma och saknar henne jättemycket.

 3. Jag skulle vilja tända ett ljus för mina underbara föräldrar som är borta sedan många år. De gav mig så mycket kärlek, omtanke och en väldigt trygg uppväxt. Det går inte en dag utan att jag tänker på mor och far. Min mor älskade allt som var vackert, hemmet var så ombonat och väl genomtänkt, många fina prydnader som hon fått eller själv köpt.

  Jag vet att de här underbara ljusstakarna Carat från Orrefors skulle min mor bli väldigt förtjust i. Så det
  skulle vara fantastiskt att få vinna dem och låta ljuslågorna sprida värme och ljus i mörkret. Många fina, tacksamma tankar skulle jag skicka till mina föräldrar i himlen.

 4. Ett ljus i denna mörka tid
  Till alla dem som flyr
  Med sin rädsla, söker frid
  Utan mord och tortyr
  Ljus som skänker hopp och tro
  Att dessa människor få finna ro

 5. Jag skulle vilja tända ett ljus för min underbara mormor! En riktig powerkvinna som trots sina 70 år ändå har ett mer fullspäckat schema än en heltidsarbetande tvåbarnsmamma! Henne kan man alltid ringa om man behöver hjälp eller bara vill ha tips på inredning och oavsett om hon påtar i trädgården eller ska åka och handla mat gör hon det alltid med stil, min mormor är en pantertant av rang och jag kan bara hoppas att jag blir hälften så cool som hon när jag är i den åldern! Kram!

 6. För alla de som vi har mist, alldeles för tidigt <3 Jag är 34 år gammal och har redan varit på 12 begravningar. Så ljusen skulle tändas för alla dem <3

 7. Vilken drömvinst! Jag skulle vilja tända ljus för min fina familj för att fira att vi har varandra och påminna om att vi är varandras ljus i tillvaron. Vid vårt tända ljus samtalar vi om vad som är viktigt i världen och hur vi behandlar varandra och våra medmänniskor. Det känns extra angeläget nu när världen ser ut som den gör. Vi önskar inget hellre än att våra små blir starka, handlingskraftiga individer med styrka nog att lysa vägen för sig själva och andra. Att våga är modigt.

 8. För alla de psykiskt sjuka där ute, en kategori människor som ofta faller mellan stolarna och som många ser som något fult och farligt.
  De som ofta inte klarar sig själv, de som sitter ensamma hela julen och de som kanske hör röster och ser saker som inte finns. De behöver en extra tanke och mer än så!!

 9. Jag vill tända dessa ljus för min lilla blivande familj. Min underbara sambo som ska bli pappa för första gången och ett ljus till lilla bebis som förväntas komma..hoppas att dessa mörka månader kan passera fort och våren komma.

 10. Åh jag skulle vilja tända varsitt ljus till mina fantastiska föräldrar! Dom sätter alltid andra i första hand och tänker aldrig på sig själva. Dom förtjänar det bästa! Skulle även vilja ge dom dessa fantastiska ljusstakar om jag vinner ??

 11. Jag skulle tända dessa för min älskade farmor som inte finns hos mig längre.
  Personen som alltid fanns för mig och tog hand om mig när inte min mamma fanns.
  Hon har alltid stöttat mig och jag saknar henne enormt mycket! ❤

 12. Så fina!
  Ljus är verkligen en symbol för hopp, jag skulle tända ett ljus för alla ensamkommande flyktingbarn. Man tar så mycket förgivet och jag tror att det är viktigt att tänka och vara tacksam för det man har och sprida värme till de som har det tufft.

 13. Jag vill tända ett ljus för alla underbara människor i min närhet – familj, vänner, kollegor, de som är på gymmet samtidigt som mig, tjejen i kassan på Hemköp. De som finns där dag in och dag ut och förgyller min vardag – vi är ofta dåliga på att visa uppskattning och tacksamhet till alla som bara är där – så för alla dessa vill jag tända ett ljus. Ni är många carat värda – varenda en av er!

 14. Jag vill tända ett ljus tillsammans med min mamma som från december 2013 till december 2014, miste sin syster, sin mamma och sin pappa.

  Men det finns alltid något att se fram emot. Det där bröllopet som skulle gå av stapeln i december 2014. Och sedan nyheten om att en ny liten person låg och grodde i dotterns mage. Att för första gången bli mormor.

  Det skulle jag vilja tända ett ljus för!

 15. Jag tänder alltid ett ljus för alla de starka kvinnorna jag haft och har i mitt liv, som jag beumdrar och som ger mig hopp och mod. Det andra ljuset tänder jag för mig och min son, för att vi för alltid ska hålla ljuset i våra hjärtan för att kunna hjälpa och stötta andra och alltid finna vår väg hem igen.

  Happy 3:dje advent och strålande Lucia!

 16. Genom att det är två ljusstakar man vinner så skulle jag tända ett ljus till min gammelmorfar vars begravning jag inte kunde gå på, pga flygförseningar. Det andra skulle jag tända till alla som kommer sitta själva i jul.

 17. Jag vill tända ett ljus för alla vardagshjältar som sätter guldkant på tillvaron. Ex. De som ger sin p-biljett med tid kvar till någon annan, springer i kapp någon som tappat något, håller kvar bussen – helt enkelt de med hjärtat på rätta stället!

 18. För min karls jobbarkompis som lämnade oss i höstas efter att ha kämpat i flera år mot en tumörsjukdom, till slut orkade han inte längre utan somnade in nyss fyllda 30… Livet är inte rättvist! Saknaden hos nära och kära är stor och även hos oss som stod lite längre bort. Han var en sån fin kille som alla tyckte om….
  Det blir en tung julhelg för hans närmaste och jag lider med dem.

 19. Jag tänder ljus för alla som finns i mitt hjärta;
  för dom som jag varje dag saknar,
  för dom som behöver ljus i sin smärta
  och för dom som gör att jag lycklig vaknar.

 20. Jag vill tända ett ljus för alla som har som arbete att se till att vi är friska och känner oss trygga i samhället. Personer som arbetar nätter, helger, Jul, Nyår och som alltid finns tillgängliga. Ni tas ofta för givet, men NI är våra änglar!

 21. För alla flyktingar – helt klart! Det blir många ljus, men vi kanske kan tända ett var?
  Vågar vi tillochmed öppna dörrarna? Och gränserna?? DET vore en fin jul! 🙂

 22. Jag vill tända ljus för min älskade lilla kisse som fick somna in förra veckan, efter 18 år vid min sida. Sorgen och saknaden är obeskrivlig, så jag kan verkligen behöva ett ljus i mörkret.

 23. För kärleken. I snart tjugo år har han funnits vid min sida. Halva mitt liv. Han är värd finmiddag, skumpa och tända ljus.

 24. Jag vill tända ett ljus för alls dessa stackars barn, med eller utan familj, som är på flykt från sitt land till en oviss framtid i främmande länder.

 25. Jag vill tända ljus för så många anledningar. För att ge de som lämnat denna jord och sakna dem en stund. Men mest för mig och min fina sambo och se ljust på vår framtid tillsammans.

  Tack för en fin blogg! Trevlig tredje advent!

 26. Jag vill tända ett ljus för den snällaste och mest omtänksamma pappa som har funnits. Pappa dog för nästan precis 1 år sedan. Vi var hans ögonstenar.Vi barn har aldrig varit bortskämda med pengar eller gåvor men kärlek och omtanke har vi fått i överflöd. Han är värd vartenda ljus vi tänder för honom.

 27. Jag vill tända ett ljus för min morfar som gick bort väldigt ung samt ett ljus för min farfar, som jag fick ha kvar länge i livet men som nu är i himlen även han. Dessa två ljusstakar skulle föralltid tändas för morfar och farfar ❤️

 28. Mina döttrar som växer upp i en värld som är mycket tuffare och hårdare för unga flickor, än vad den var under mina ungdomsår!

 29. Jag skulle vilja tända ett ljus för min underbara mormor & morfar som inte finns med mig mer! De var de underbaraste människorna man kan tänka sig och jag saknar dem så enormt! Det har gått ett par år men jag gråter på en del kvällar för det gör mig så ont att de aldrig fick träffa mina barn!

 30. Min älskade morfar. Han gick bort för ett litet tag sedan och jag tänker på honom varje dag. Jag ser små spår av honom i allting som jag gör och kommer aldrig att sluta sakna honom. Därför vill jag tända ett ljus till min älskade, kära morfar.

 31. Jag vill tända ett ljus för alla alla som har det svårt efter dom mist någon
  nära vän eller anhörig…..GOD JUL

 32. Så fantastiskt vackra…
  De påminner dessutom om min mormor som jag skulle tända mitt ljus för.
  Min mormor var en otroligt omtänksam mormor som jag hade en väldigt nära relation till…
  Hon fattas verkligen… Å hon togs ifrån oss lite för tidigt.
  Hon var inte klar och vi var inte redo…
  Så mitt ljus brinner för min fantastiska mormor <3

 33. För alla som jag älskar som inte finns med oss här på jorden längre. För att jag vill minnas dem och tänka på dem ibland.

 34. Jag skulle tända mitt ljus för alla barn i världen som far illa och hoppas på att de skall få en bättre värld att leva i utan orättvisor och krig.

 35. Min mamma som till följd av missbruk lämnade oss när jag var 14 år. Hon körde påverkad och dog i en bilolycka och hon var värd så mycket mer.

 36. Jag vill tända ett ljus för alla mina fina vänner och min familj som finns i min närhet. För att de stöttar och puschar och förgyller en grå tråkig dag till en mycket ljusare och varmare dag! <3

 37. Dessa vackra ljusstakar vill jag tända och då få känna tacksamhet för att min familj finns runt omkring mig. Att få vara tillsammans och fira jul ännu en gång och skänka en tanke till de som inte har det så.

 38. Jag vill tända ett ljus för alla som har det svårt i världen.. Men också för de människor som bygger murar och stänger sina hjärtan med hopp om att de ska smälta❤️

 39. Hej!

  Kanske det låter lite dumt. Men vill tända ett ljus för mig. Ett slags hitta lugnet och mig själv-grej, för att för andra bli en bättre tjej.

  God jul!

 40. Jag vill tända ett ljus för mina svärföräldrar som just hämtat ena barnet hem till sig för att slippa undan lillasysters sjukstuga härhemma!

 41. Vi längtar och väntar på barnen första kusin,
  närsomhelst kommer denna lilla vitamin.
  En efterlängtad liten skrutt,
  som ska ut på livets rutt.
  Kanske kan ett välkomnande ljus,
  locka liten ur dess runda mjuka hus <3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *