Lucka 16 – Dagens lucka i julklappskalendern

Då var det fredag och helgen närmar sig. Vi har kommit till lucka 16 i vår julklappskalender. Idag tillsammans med duktiga SB Studio. Du har nu chansen att vinna 2 st marmor posters 50×70 cm och en ask med UHO (utrotningshotade ord) på svenska eller engelska. Så ta nu chansen att vinna detta fina kit genom att svara på frågan nedan!

1 vinnare i potten av:

2 st marmor posters 50×70
1 st ask med utrotningshotade ord
= Värde 1177kr

Svara på frågan och motivera:

– Vilket är det vackraste ordet du vet och varför?

Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig e-postadress (är ej synlig))

Vi sammanställer och presenterar vinnarna så fort vi hinner och lägger upp det på bloggen!

Tävlingen pågår tom 18 december 2016

Lycka till!

Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

lucka16

76 svar på ”Lucka 16 – Dagens lucka i julklappskalendern

 1. “Njuta” anser jag vara det finaste ordet. Dels för att varje människa njuter av olika saker i livet så då är det personligt. Men även dels för att det också är generellt och vi ofta bör påminna oss själva att “njuta mer”. Själv är mitt motto att försöka njuta mer i stunden, både av små saker men också större som till exempel en god hälsa.

 2. ANDAS, det betyder liv för mig. Jag hade andas som mantra under mina två förlossningar och det var min livboj för att kunna göra det till en fin upplevelse.

 3. KÄRLEK
  Det för att det ordet representerar så mycket, för vad jag känner.
  Vad jag känner för min man. Mina barn. Mina föräldrar. Mina syskon. Mina vänner. Mitt hus. Min hund. Mina prylar. Mitt liv. Livet i stort.
  Fyll livet med KÄRLEK så lever du lyckligt!

 4. Förlåt! Det är så lättande. Att se mina söner säga det & ge varandra en kram efter tex ett tjuvnyp, det gör mig glad!
  Lycka är också fint!

 5. Liv

  När jag tittar på tv, kriget som drabbat Aleppo tänker jag på ordet liv. Vilket liv folk lever, hur dom vill leva och hur jag lever mitt liv. När jag tänker på liv blir jag glad, ledsen men också hoppfull.

 6. Mamma. Blir aldrig trött på det ordet. Är SÅ tacksam över att få kalla mig själv mamma och jag blir lycklig i hela själen varje gång sonen säger det. Han är 5 år idag så jag har ju säkert hört det en miljon gånger men jag tröttnar aldrig 🙂 Det är en gåva och ära att vara mamma.

 7. Visst håller jag med alla ovan om kärlek och hur underbart det är att höra ordet mamma första gången men det vackraste ord för mig just nu är SOVMORGON! För det är något jag saknar och längtar efter!

 8. Med inspiration från Amanda Ooms bok med samma namn så säger jag

  NÖDVÄNDIGHET
  Dessutom kan man dela upp i Nöd Vän Dig Het…
  Ett stort ord med många bottnar!

 9. Morgongåva är det vackraste ordet jag vet! Då tänker jag på en tidig morgon när man blir väckt av solens första strålar, det ligger en dimslöja över sjön och gräset är fuktigt av dagg. Fast jag vet att det egentligen är den presenten bruden får av brudgummen morgonen efter bröllopsnatten.

 10. Åh vad roligt! Makegover (uttalas mackegååver) är min sons ord för makaroner pch mitt hjärta smälter varje gång jag hör det.

 11. Tillsammans – För vi är alltid starkare tillsammans och livet går mycket lättare och blir mycket roligare om vi gör det tillsammans! Jag vill skänka en tanke till alla som tvingats vara ensamma i jul!

 12. Vackraste ordet för mig är ordet vänner – känslan av att ha bästa vänner som lyssnar, bryr sig och ställer upp i vått och torrt, det är fantastiskt!

 13. Älskling är otroligt vackert men tack är också fint och värdefullt och kan betyda så mycket för så många.Ett litet ord med stor betydelse som används alldeles för lite idag tycker jag.

 14. Längtanväntan är mitt finaste ord och det beskriver sig självt väldigt fint tycker jag. Ett ord som egentligen är två och inte finns men så vackert och så fullt av innehåll för mig att det nästan lyser.

  Allt gott, Anki

 15. 1. “Maaaaaaat!” Särskilt om det ropas från en förälder efter att man haft en tuff bandymatch mot lillebror på gatan och man visste att det vankades någon av ens favoriträtt.

 16. Jag tycker väldigt mycket om ordet Axiom, för när man säger det så är det inte likt något annat ord och det är ett ord som är ganska härligt att säga:D

 17. Mamma! Min mamma betyder mest, och att höra sina barn säga mamma är lycka! När man betyder mest för dem❤️

 18. Får man ta ett ord som inte är svenskt? Hiraeth är det finaste tycker jag. Beskriver hemlängtan efter ett ställe man inte kan återvända till eller som aldrig funnits. Väldigt fint och sorgligt samtidigt.

 19. Det finaste ordet jag vet är ängel. Ordet ängel är enbart positiv och när man säger det så är det som bomull i munnen, och så lätt, inga hårda konsonanter där inte.

 20. Jag gillar ordet mysa. När man kan ta sig tid att mysa då ligger liksom allt annat på plats så det för mig är höjden av lycka. Kram

 21. Hej!

  Jag tycker att förgätmigej är det vackraste ordet vi har i Sverige. Dels för att det låter så vacker och för att blomman är vacker men framförallt för innebörden, “glöm mig inte”. Så härligt och en tankeställare till att lagra fina människor som vi mött i vårt inre även om man inte ses igen eller så ofta.

 22. Pingback: Fredagssvep | Krikongatan

 23. Åh vad svårt. Men olika varianter av ljuvlig får bli mitt svar. Det var ett ord som min guddotter använde flitigt när hon var liten och jag älskar det 🙂

 24. Det är ett ord som fastnat hos mig, jag tycker det är otroligt vackert!

  Förgätmigej.

  Det är nämnet på en ört med blå blommot, men ordet säger så mycket. Är det inte allas största mest fundamentala önskan? Att inte bli bortglömd och osedd? Det känns så vackert och djupt, och samtidigt ser jag dessa vacka blå blommor som symboliserar romantik och kärlek för mig. Jag blir väldigt ödmjuk och varm av att höra det ordet 🙂

 25. Det vackraste ordet är det “vackraste”.
  Innefattar både insidan och utsidan på oss själva (gäller alla)
  liksom det kan vara något i naturen, något du tycker om inomhus,
  en gammal rynkig vacker människa, det vackraste bakverket
  you name it !

 26. Hänsyn!

  Det är ett ord som symboliserar givmildhet och respekt i en tid där vårt klimat är påtagligt kallt. Ett ord som ringar positivtet och kärlek för medmänniskor. Hänsyn är för mig det vackraste svenska ordet då det är något många tar för givet men är ack så viktigt i vardagskommunikation och interaktioner.

 27. Barn – för de är resultat av kärlek, för den glädje de ger, deras kramar, deras kommentarer och all energi som aldrig tycks ta slut.

 28. Mamma!!
  Få höra det för första gången från mitt barn, vackraste ordet!!!!! Varje gång han säger Mamma blir jag påmind när jag hörde det för första gången!!

 29. Sommar. Det är så skönt att säga sommar och det är förenat med vackra minnen, sand mellan tårna, solen i ansiktet, blommor och grönska men också häftiga åskskurar och mygg. Sommaren har allt!

 30. Lycka!

  Tycker lycka är ett vackert ord och innefattar mycket. För mig betyder det välmående, kärlek och god hälsa. Den viktigaste känslan i livet!

 31. Familj. För det är så vackert och här börjar kärleken men den tar aldrig slut. Eviga band som aldrig bryts.

 32. Det vackraste ordet jag vet är…ljuvlig, man får en underbar känsla i kroppen och ordet ger värme och positivitet. Jag önskar att vardagen kunde innehålla lite mer ljuvliga saker, det hade alla mått bra av❤

 33. Det vackraste ordet jag vet är…ljuvlig, men får en underbar känsla i kroppen och ordet ger värme och positivitet. Jag önskar att vardagen kunde innehålla lite mer ljuvliga saker, det hade alla mått bra av❤

 34. Vackrste ordet är hopp. Det man lever på när livet går sönder, det som bär när man är svag, det som lyfter höjderna till ännu högre.

 35. Frihet!
  Ordet låter inte bara vackert och lätt utan står för något väldigt svenskt och något som idag inte är en självklarhet för många världen över. Att vara fri från förtryck, våld, diskriminering, fattigdom och ohälsa är mänskliga rättigheter och något som är värt att kämpa hårt för.
  I spåren av Syriens inbördeskrig och den flyktingström som kommit till Europa så är det lätt att se att frihet är något vi människor eftersträvar och är beredda att riskera väldigt mycket för.
  Jag önskar att fler barn ska få växa upp i frihet och trygghet att leva och vara sig själva efter sina egna val.
  Nynnar några verser från Björn Afzelius “En sång för friheten”

  Friheten är ditt vackra namn
  Vänskapen är din stolta moder
  Rättvisan är din broder
  Freden är din syster
  Kampen är din fader
  Framtiden ditt ansvar

  Du är det finaste jag vet
  Du är det dyraste i världen

 36. Hej!

  Det viktigaste ordet är kärlek därefter vänskap. Detta är något som vi alla behöver känna och få av och ge till någon.

  Så låt oss ge kanske får vi samma tillbaka.

  God Jul och Gott Nytt År!

 37. Porla är för mig det finaste ordet. Jag symboliserar det med våren och sommaren vilket är de bästa årstiderna, samt ro och frid. Att sitta bredvid en bäck där vattnet porlar ner och bara ta det lugnt. Även själva ordet låter så fint när man säger det, porla…

 38. Det finns så många, men ett som har en särskild betydelse för mig är “hjärtat”. Min mamma kallar mig och min syster för det och då brukar min syster säga “hjärtats mamma”. Annars hör vi till de fåtal som säger mor utanför Skåne och vi är ändå födda på 70-talet.

 39. Det norrländska ordet för julgranskula PUMLA är ett av de mysigaste och vackraste orden jag vet. Det är mjukt, runt och rymmer för mig även en massa nostalgi. ?

 40. “kom!” är det vackraste ordet! (för säger man det till den man älskar så kommer den till en, och det är vackert= (p.s. det är fredag den 16:e december 2016, inte torsdag som ni skrev på er sida 😉 )

 41. hej
  låter lite löjligt med lingonkvist för så kallar min man mig ganska ofta
  varför vet jag inte men det låter så gulligt
  hoppas på turen
  Titti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *