Mateus inleder ny era med färgen cinnamon

Under 2020 introducerar Mateus den nya färgen Cinnamon i sitt sortiment. Den jordiga tonen välkomnar lugn och reflektion och sätter färg på flera av företagets populära serier. Cinnamon är också en påminnelse om Mateus konstanta strävan att genom lerans styrka och det keramiska hantverket placera vackra och användbara ting i våra hem. 

I en tid som tenderar att jaga nyheter och ofta ger utrymme åt det mest högljudda, vill Mateus med färgen Cinnamon istället bjuda in till en stund av reflektion och bejakande av våra rötter. I keramikens värld är leran en självklar mittpunkt och ett av vår jords mest flexibla naturmaterial. Därför är leran också Mateus utgångspunkt i allt man tar sig för. 

– Med Cinnamon gör vi ett avstamp i tiden och markerar början på en ny era där medvetenhet om påverkan på miljön kommer att få än större fokus. Med sin jordiga och harmoniskt skiftande ton är Cinnamon den perfekta budbäraren som påminner oss om vårt arv och kärleken till leran som naturmaterial, säger Teresa Mateus Lundahl, Mateus grundare. 

Genom att ta plats i några av Mateus mest älskade kollektioner förankras den medvetenhet som Cinnamon symboliserar. Den nya färgen kommer inledningsvis att finnas i kollektionerna Basic och Bubbles samt i det internationellt uppmärksammade designsamarbetet Mateus Meets Sam Baron Meets Yatzer.

– Mateus styrka har alltid varit att erbjuda det bästa ur keramikens värld. Vi blandar eklektiskt och färgstarkt med sobert och svalt. Det är en visuell stolthet och glädje att låta Cinnamon ta plats i vårt sortiment. Som alltid finns det plats för kreativa nytillskott och mångsidighet hos Mateus, säger Filippa Burenstam Linder, Marknadschef på Mateus. 

Finns i butik från och med februari 2020.
Foto: Mateus

Jenny & Linda

1 svar på ”Mateus inleder ny era med färgen cinnamon

  1. Pingback: Inredningsnyheter v. 3/2020 - Trendenser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *