Rig-Tig lanserar ny Mumin-kollektion

I juni kommer RIG-TIG att lansera sin första kollektion med Mumintrollen, den världsberömda familjen av äventyrliga troll som bor i Mumindalen med sina vänner.

Den svensktalande författaren och konstnären Tove Jansson, som växte upp i Finland, uppnådde världsberömmelse som skaparen av Mumin-berättelserna, skrivna och illustrerade mellan 1945 och 1980. Berättelserna om Mumintrollen och deras vänner har översatts till över femtio språk och de vita, trinda trollen med sina stora näsor älskas av människor i alla åldrar över hela världen.

”Mumintrollens lekfulla värld och värderingar passar väldigt bra för RIG-TIG-varumärket, så det var ett enkelt val,” säger Michael Ring, VD. Han fortsätter: ”Mumintrollen är mycket populära både bland unga och gamla, och med de nya böcker och animerade filmer som kommer är det med stor spänning vi går in i detta samarbete.”

Den första kollektionen kommer att innehålla en mugg och en dricksflaska med illustrationer från Mumintrollens värld. ”Med miljövänliga produkter som är enkla att ta med sig är sortimentet mycket väl anpassat till Mumintrollens och deras vänners värderingar: de är äventyrliga, tycker om att utforska sina omgivningar och har stor respekt för naturen,” säger Michael Ring.

Med dricksflaskan Mumin DRINK-IT släcker du törsten under dina äventyr. Med rum för 0,75 l är den återanvändbara flaskan idealisk för resor med familjen och kan användas för vatten eller andra kalla drycker, som hemgjord saft eller juice, på en cykeltur, i skolan eller på jobbet. Med vattenflaskan Mumin DRINK-IT slipper du köpa flaskvatten och bidrar på så sätt positivt till miljön.

Med Mumin BRING-IT får du en attraktiv och praktisk mugg att ta med dig för ditt kaffe, te eller varma choklad när du är ute på stan eller i naturen. Muggen BRING-IT är tillverkad i plast med dubbla väggar för en god termosefftekt. Locket har en praktisk klickknapp som sköts med ena handen. Klicka bara på locket och du kan dricka från valfri sida av muggen, precis som en vanlig mugg. Tryck igen och muggen stängs. Med den återanvändbara muggen slipper du köpa  engångskoppar.

För Ulrik Nordentoft, designern bakom Mumin HOTTIE vakuumkanna, var målet att skapa den optimala vardagskannan i en modern tolkning av funktionell design från gamla tider. Filosofin bakom designen har därför varit ”rena linjer”, med betoning på en naturlig, okomplicerad övergång från kanna till pip. HOTTIE håller drycken varm längre tack vare dess glasinsats, så att du kan njuta av ditt varma te eller kaffe i köket, vardagsrummet, trädgården eller ta med det på en picknick. Vakuumkannan HOTTIE är en helt ny produkt i RIG-TIG-sortimentet.

De tre produkterna i olika färger har både mer kända karaktärer som Mumintrollet, Muminpappan, Muminmamman, Lila My, Mymlan, Snorkfröken och Snusmumriken samt Sniff, Filifjonkan samt Tofslan och Vifslan.

Så snart produkterna når slutet av sin livscykel, och i enlighet med RIG-TIG’s varumärkes värde, har designprocessen säkerställt att alla material kan separeras från varandra och återvinnas för att bli en del av en ny produktlivscykel. Detta är en del av RIG-TIG’s åtagande om cirkulärekonomi.

Mumin DRINK-IT dricksflaska och Mumin BRING-IT to go mugg kommer att finnas i butikerna från juni 2020, Mumin HOTTIE vakuumkanna från september 2020.

/Jenny & Linda
Foto: RIG TIG


1 svar på ”Rig-Tig lanserar ny Mumin-kollektion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *