Svenskt Tenn inreder Björn Frantzéns restauranger på NK

I dag invigs den nya restaurangavdelningen på NKs plan 4 i stjärnkocken Björn Frantzéns regi. Interiören är skapad av Cilla Ramnek och Martin Edvardsson vid Svenskt Tenns inredningsateljé.

– Vårt uppdrag har varit att skapa en inramning till Björn Frantzéns fantastiska mat – en avsminkad och avspänd miljö som får människor att trivas och må bra, säger Cilla Ramnek, inredare på Svenskt Tenn.

Svenskt Tenns inredningsarkitekter utför inredningsuppdrag i bostäder och kontor, såväl i Sverige som utomlands. Inspirationen kommer alltid ur Svenskt Tenns inredningsfilosofi, baserad på Estrid Ericsons och Josef Franks tankar om hur man skapar rum för människorna som ska vistas i dem, snarare än efter en viss estetik eller stil. Den är praktisk och tillåtande och visar hur man blandar färger, former och kvaliteter för att skapa en karaktär som håller över tid.

Inredningsuppdraget på NK omfattar fyra restaurangenheter med olika inriktning och profil. Förutom belysning, möbler och konst har Svenskt Tenn också valt alla ytskikt såsom golv och innertak. Inredarna har bevarat många klassiska detaljer som det stora runda fönstret mellan den nya vinbaren och NKs ljusgård men de har också förnyat och öppnat upp genom att ta ner en vägg mot Bobergs matsal.

– Det ska kännas exklusivt och välkomnande. Vi har valt mycket svensktillverkat och vi blandar möbler från Gemla, Malmsten och Artek med utvalda föremål från Svenskt Tenn, som till exempel Josef Franks matta ’’Nr 1’’ på väggarna i Nordiska kantinen, säger Martin Edvardsson, inredningsarkitekt på Svenskt Tenn.

svenskttenn_NK_01 svenskttenn_NK_04 svenskttenn_NK_07 svenskttenn_NK_08 svenskttenn_NK_09 svenskttenn_NK_13

Foto och pressutdrag: Svenskt Tenn
/Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

1 svar på ”Svenskt Tenn inreder Björn Frantzéns restauranger på NK

  1. Pingback: IKEAs nya talkshow från sängen, kakaokungen och nytt från Odd Molly | Husligheter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *