Svenskt Tenn inreder jugendvåning på Östermalm

Svenskt Tenns inredningsateljé gör inredningar i bostäder och på företag, både i Sverige och utomlands. Inspiration hämtas alltid i den egna inredningsfilosofin, som handlar om att skapa interiörer med en tidlös och personlig karaktär. Det senaste uppdraget omfattade 222 kvm i en jugendvåning på Östermalm i Stockholm.

Svenskt Tenns grundare Estrid Ericson hjälpte redan på sin tid kunderna med inredningar. Hon och Josef Frank utvecklade tillsammans sina tankar om hur man skapar rum för människorna som ska vistas i dem till en inredningsfilosofi. Istället för att följa en viss estetik eller stil blandas gammalt och nytt, färger och mönster, exklusivt och enkelt vilket gör att ingen inredning blir den andra lik.

– Det första som slog mig när jag kom in i våningen var det fantastiska ljuset och den genomtänkta planlösningen. Det vi har gjort är att skapa ett djup, en extra dimension i inredningen, som lyfter våningen ytterligare, säger Maria Schröder, inredare på Svenskt Tenn.

– Sedan använder vi oss av accidentismen, som Josef Frank kallade metoden, där föremålen ser ut som de hamnat där de är av en slump. Sen kan det ju ha krävts massor med eftertanke och planering men effekten ska vara sådan, säger Maria Schröder.

– Vi har skapat en eklektisk mix för den kvalitetsmedvetna kunden. Konst, möbler och mattor är valda med omsorg och vi har blandat föremål från Svenskt Tenn med antikviteter och ny design för att skapa en inredning med en tidlös och personlig karaktär, säger Maria Schröder.

Inspirerande och ljuvligt säger vi 🙂

Grevgatan svenskt tenn Grevgatan_2 Grevgatan_3 Grevgatan_4 Grevgatan_5
Foto: Svenskt Tenn
/Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *