Watt&Veke presenterar 2019 års jultrender

Att styla sitt hem och sätta julstämningen med julstjärnor i fokus är hetare än någonsin. Watt&Veke älskar att lekfullt utmana idén om hur en julstjärna ska se ut och stylas – och uppmuntrar deras kunder att göra detsamma.
“Den traditionella julstjärnan hängandes i fönstret är en av våra starkaste svenska jultraditioner. Men det är också en underbar tradition som förtjänar att konstant förnyas på ett lekfullt sätt. Vi ser gärna att man blandar färger och storlekar, att man vågar hänga flera stjärnor som en grupp i ett fönster eller i sin enkelhet låter en otänd stjärna luta ledigt på en bokhylla”
Erika Cederberg, VD för Watt&Veke

Föregående års vintervita jultrend följer med in i 2019 och växer sig än starkare. Snöblomma-familjen som tidigare växt med stjärnan Eldig får nu ytterligare tillökning med nya designen Oslo – som är en hybrid mellan Snöblomma och Eldig. Även Eldig gör comeback i den större modellen 70 cm. På samma sätt utökas flera klassiska modeller till storlekarna 50, 70 och 100 cm.
 
I år leker man med flera oväntade nyanser i den nya serien Boris. Dessa avskalade stjärnor går i matta och mättade toner i bl.a. nyanserna Petroleum, Curry, Lila och Grått. Stjärnorna stylas förslagsvis genom att hängas matchande band i siden eller sammet och är lika fina med eller utan ljus. Även de traditionella julfärgerna rött, grönt och vitt växer sig starkare på stjärnhimlen. Gärna i vågade, grafiska mönster som i nyheten Katja.

Watt&Veke tar stor stolthet i det gedigna hantverket och kvalitén som ligger bakom varje stjärna. Från fabriken straxt sydost om New Dehli, Indien, designas stjärnorna digitalt för att sedan stansas, vikas och limmas för hand i handgjort papper, tillverkat av 100% återvunnen textil. Limmet som man använder är speciellt framtaget för att klara av det skandinaviska klimatet, för att varje ny julstjärna du tar in i ditt hem ska vara en investering för många jular framöver.

Spana in nedan! // Jenny & Linda
Foto: Watt & Veke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *