Arcos – en klassisk möbelserie inspirerad av Art Deco

Arpers serie Arcos, formgiven av den spanska designstudion Lievore Altherr, har en klassisk och stilren form inspirerad av Art Deco – men utan dekorativa ornament.

– Vi föreställde oss en serie möbler som skulle andas elegans och glamour, men ändå vara återhållsam. Vi inspirerades av konstnären Xavier Corberós hem i Esplugues utanför Barcelona. Det är en väldigt poetisk plats och surrealistisk med sina överlappande lager av valv och trappor som skapar en väldigt stark och drömlik atmosfär. Huset har en stark geometri, men mjukas upp tack vare de organiska formerna i valvbågarna som blir som skulpturer, säger Alberto Lievore, formgivare av Arcos.

I kollektionen ingår en stol och en fåtölj samt en soffa (2- och 3-sits) med armstöd. Arcos har utformats för att passa utmärkt ihop med Steeve, Parentesit och Cross för att skapa bekväma miljöer för vila, avkoppling och socialisering.

– Vi har arbetat väldigt mycket med färgerna i den här serien, även dessa inspirerades av Corberós hem. Vi ville att Arcos skulle ha en monokrom finish, likt en skugga, och ville att serien skulle innehålla eleganta, mörka, sammetsliknande färger, både i textilerna och den matta lacken, så att möbeln ser ut att vara gjord av ett enda material, säger Jeannette Altherr, formgivare av Arcos.

/Jenny & Linda

ARCOS_02_ph_credits Salva_Lopez
ARCOS_07_ph_credits Salva_Lopez
Arper_Arcos_armchair_sled_upholstery_PrivateResidence_ph-SalvaLopez_6101_1
Arper_Arcos_armchair_sled_upholstery_PrivateResidence_ph-SalvaLopez_6101_2
Arper_Arcos_armchair_sled_upholstery_PrivateResidence_ph-SalvaLopez_6101_3
Arper_Arcos_chair_sled_upholstery_PrivateResidence_ph-SalvaLopez_6100_2
Arper_Arcos_chair_sled_upholstery_PrivateResidence_ph-SalvaLopez_6100_3
F
oto: Arcos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *