Lucka 10 – Dagens lucka i julklappskalendern

God förmiddag och härligt med lördag! Det är dags för lucka 10 i vår julklappskalender. Idag tillsammans med grymma By Lassen! En av de första inredningsdetaljerna som vi köpte när vi flyttade hemifrån var en kubus ljusstake. En numera stilren design ikon som vi bara älskar. Självklart så måste vi ha med en sådan i vår julklappskalender.

1 vinnare i potten av en svart kubus (4 -armar), värde 1249kr

Svara på frågan och motivera:

– Vem vill du tända ett ljus för och varför?

Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig e-postadress (är ej synlig))

Vi sammanställer och presenterar vinnarna så fort vi hinner och lägger upp det på bloggen!

Tävlingen pågår tom 12 december 2016

Lycka till!

Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

lucka10

 

250 svar på ”Lucka 10 – Dagens lucka i julklappskalendern

 1. Denna vill jag så gärna ha
  andra tyvärr kopior köpa en
  Hos mig gäller endast äkta ting
  för ideskaparen har första ting
  Visst kan vissa saker kännas dyra
  men billiga plagiat ska inte få styra
  Denna regel gäller i mitt hus
  så välkommen hem till mig Kubus.

  PS. bor i lägenhet men ville rimma på Kubus så en liten vit lögn krävdes. ?

  • Denna vill jag så gärna ha
   andra tyvärr kopior köpa
   Hos mig gäller endast äkta ting
   för ideskaparen har första ting
   Visst kan vissa saker kännas dyra
   men billiga plagiat ska inte få styra
   Denna regel gäller i mitt hus
   så välkommen hem till mig Kubus.

   PS. bor i lägenhet men ville rimma på Kubus så en liten vit lögn krävdes. ?

 2. En vacker ljuspunkt att beskåda som min känsla och tanke tar till barndomen. Letar lite i min Mammas jullåda och minns. Änglaspelet. Hon skulle ju vara med. Det blir aldrig sig likt utan henne.
  Så jag tänder ett ljus för min Mamma <3

 3. Jag skulle vilja tända ett ljus för alla som är ensamma den här tiden på året. För alla som inte har hälsan i behåll. För alla som får utstå krig, naturkatastrofer, svält och elände. För alla barn vars nära inte gör denna tid till så mysig som den borde vara. Till alla dom.

 4. För tant Lisa som jag kallade henne. Mormors väninna som egentligen hette Elisabet. Tant Lisa hade ett stort och rymligt hjärta där rymdes man och barn med familjer grannar vänner bybor lantbrevbärare osv. T om den alkoholiserade gubben i byn kunde gå till henne och få sig ett mål mat efter en längre sup period.
  Jag som bodde en bra bit bort kunde få ett litet paket i brevlådan med en bok eller nån annan mindre present. Väldigt roligt och uppskattat när man var liten.
  Och varje jul skickade hon tre julkort till oss! Ett till hela familjen, ett eget till min storebror och så fick jag ett eget.
  Lisa lämnade bara vackra minnen när hon lämnade oss för ett par år sedan. Jag kommer att ta fram dem då och då. Minnas med glädje.
  I går tände jag ett ljus för henne hon skulle ha fyllt 85 om hon fått leva längre.

 5. Jag skulle vilja tända ett ljus (eller 4) ihop med min morfar som i början av hösten trillade och bröt höften. Verkligheten har kommit ikapp honom och han insåg till sist att han inte riktigt klarar sig ensam längre. I onsdags flyttade han in på ett äldreboende och tog med endast de viktigaste ägodelarna som fåtöljen, tv och fotot av mormor som ung kvinna. Han är väldigt ledsen och gråter floder över att ha tvingats flytta ifrån huset han byggde själv 1960 och delade med sin fru tills hon gick bort för tre år sen. På julafton åker vi och hälsar på honom och tänder ljus vid mormors fotografi och bjuder honom på mandelmusslor och glögg. I julklapp får han en skön kofta och en burk inlagd sill efter mormors godaste recept.

 6. Jag vill tända ett / flera ljus för mina mor och far föräldrar som gick bort väldigt snabbt och alla väldigt tätt in på varandra.. chocken har nog fortfarande inte lagt sig sen allt så jag skulle tända ljusen och tänka på alla fina minnen.

 7. Jag skulle vilja tända ett ljus för alla mina älskade som inte finns med oss längre. Tänker alltid på dom naturligtvis ,men saknaden är extra stark nu i juletid.
  Och för min älskade väns bror som bragts om livet för ett år sedan, dom behöver verkligen ett ljus i mörkret nu 🙁

 8. Jag skulle beställa en färdtjänst till farmor (92 år), göra en hemlagad lunch (hon äter bara fryst mikromat annars) tända Kubus-ljusstaken och ha en fin stund tillsammans. Hon skulle fråga mig om kärleken ”håller i sig” och jag skulle fråga henne om hur det var när hon var ung. Och så skulle vi prata lite om farfar också som gick bort för fem år sedan i juletid. Jag vill höra en gång till hur det gick till när de träffades. De fyra ljusen är tända för farfar.

 9. Jag tänder ett ljus för mig själv för utan ljus i sitt eget hjärta så kan man inte ge värme och ljus till de som står en nära.

 10. Tänder ett ljus för alla de personer som ideellt ställer upp och hjälper alla våra medmänniskor på denna jord som står utan ett eget hem – flyktingar som flytt från krig, de som blivit hemlösa som står utanför samhällets skyddsnät, gatubarn, klimatflyktningar m fl.

 11. Jag skulle vilja tända ett ljus för min fina pappa som lämnade oss året innan jag fick mitt första barn. ❤️

 12. Jag vill tända ett ljus för min kära lilla mamma. Hon är en så underbart bra mamma och hon förtjänar all respekt och beröm för hur omtänksam och fin hon är!

 13. Nära och kära som inte längre är här. Julen är familj-tid för mig och detta året blir första julen utan flera som borde vara där..

 14. Tänder ett ljus för våra nära och kära och alla som finns i våra hjärtan. Hoppas på ljus och frid för alla på vår jord.

 15. För alla de som ofrivilligt befinner sig i krig eller fattigdom. Livet är ett lotteri, där jag har fått det oförskämt bra jämfört med alla de tusentals som lever i utsatthet.

 16. Det finns verkligen många, många som jag skulle vilja tända ett ljus för, svårt att välja bara.
  När det gäller mig själv och min lilla värld, så tänker jag speciellt i dessa högtider, Allhelgona-helgen i november och advent, jul och nyår i december, på alla mina när och kära som gått bort. Den här tiden tänker jag mycket på dem och vill självklart tända ett vackert ljus som brinner med klar låga för dem.

  Vill tända ett stort, varmt ljus som brinner länge för alla barn runt om i världen som far illa på så många sätt. Oskyldiga barn som drabbas av krig och förödelse, misshandel, trafficking. Utsatta barn som inte gjort något ont och ändå får lida och plågas för allt elände som vuxna människor utsätter dem för. Det gör mig så ont att möta deras sorgsna, bedjande ögon i tidningar och TV.

 17. Många är det som jag tänker på och tänder ett ljus för i tankarna men min älskade mormor som gick bort för många år sedan finns oftast i mitt minne vid jultid.
  Så länge hon levde firade vi jul tillsammans och firade även hennes födelsedag som inföll mitt i julhelgen. Mormor var en helt fantastisk människa min barndoms goda fe. Jag hade inte många lekkamrater men jag hade mormor:)
  Vi byggde kojor inomhus när det regnade mitt på golvet i det stora gamla köket. Hon packade matsäck som om vi skulle ut! Lekfullare mormor än min finns nog inte.
  Minnena är många och ju mer jag tänker ju bredare blir mitt leende.
  Ändå hade inte hennes liv varit lätt hon blev änka innan hon fyllt 40 med huset fullt av ungar. Fattigt och eländigt var det. Men kanske var det just alla bekymmer och problem som gjorde henne till den underbara mormor hon var.
  Mormor lärde mig så mycket om livet så jag är henne evigt tacksam.
  Jag önskar att alla fick ha en mormor som min!

 18. Jag vill inte tända ett ljus för alla som behöver lite extra värme och ljus. Ibland är inte livet lätt, men då behöver man ett ljus som lyser upp vägen för en.

 19. Jag vill tända ett ljus för min mamma som dog hastigt för fem år sen, ett ljus för hennes lillasyster, min moster som dog i år, ett ljus för min alltför unga kollega som också förlorade sin kamp och det sista ljuset för alla andra som drabbas av denna sjukdom. FUCK CANCER!!!

 20. Nyskild och ensam jag tänder ljus
  för mig och mina barn i vackraste Kubus
  Behöver se ljus och framtidstro
  att allt ordnar sig, var vi ska bo
  Tänder ett ljus, en flammande låga
  för att jag ska orka kämpa, och mod våga.

 21. Jag vill tända ett ljus för mina nära och kära som inte längre fysiskt kan vara med oss. Jag vill också tända ett ljus för mina barn och barnbarn som kommer hem och firar jul hos oss som de gjort i alla år.

  • Tänd ett ljus o låt det brinna bästa jullåten. Tänder ljus för min mamma och min svärfar som har har lämnat oss denna höst, att få tända ljus gör livet lite ljusare!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *