Lucka 12 – Dagens tävling i julklappskalendern

Lördag och dags för dagens lucka i vår fina julklappskalender som vi har tillsammans med Royaldesign. I vinst idag har vi återigen en riktigt klassiker och denna fining hade vi gladeligen haft hemma hos oss. Stilrena och klassiska termoskannan Bernadotte (1L) från danska Georg Jensen. Prins Sigvard Bernadotte (1907-2002) skrev kontrakt med Georg Jensen år 1930 med ett löfte att modernisera firmans formspråk i funktionalistisk anda. Denna strävan tog sig uttryck i en elegant stramhet och grafisk tydlighet som återfinns i flertalet av hans silverföremål. Bland annat denna ljuvliga termos som håller värmen upp till 70 grader efter 6-7 timmar.  Två vinnare i potten!

Vinnare 1: Termoskanna Bernadotte (värde 1 799 kr)
Vinnare 2: Termoskanna Bernadotte (värde 1 799 kr)

Svara på frågan:
– Vid vilka tillfällen skulle du använda termosen? (Motivera kort)

Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig e-postadress (är ej synlig)

Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen!

Tävlingen pågår tom 14 december 2015

Stort lycka till!
Kram Jenny & Linda

 

lucka_12dec

252 svar på ”Lucka 12 – Dagens tävling i julklappskalendern

 1. Denna termos skulle användas flitigt hemma hos oss, ständigt fylld med kaffe skulle den vara..kaffeälskare som vi är.
  Det skulle även bli mycket trevligare att bjuda på en kaffe eller två med denna fina termos 🙂

 2. Denna finna klassiker vill jag ta fram när jag och min syster träffas och fikar och diskuterar inredning i timtal, så som bara systrar kan ?

 3. Jag skulle fylla den med kaffe och ta med den ut i skogen när vi ska hugga vår julgran. Det är en årlig tradition i familjen och kannan skulle lyxa till den obligatoriska fikastunden.

 4. Termosen skulle få följa med mig till jobbet. Där skulle den bli flitigt använd, älskad och berömd för sin skönhet.
  Precis som en termos vill ha det!

 5. Jag skulle använda den varje tillfälle som ges såklart! Allra mest ser jag fram emot att använda den när min fina mamma kommer på besök. Vi delar båda en passion för inredning och hon tycker alltid det är så roligt att se alla små förändringar som har hänt i min (första) lägenhet sen sist hon hälsade på. Med denna vackra termos skulle vi kunna sitta och prata länge utan att kaffet blir kallt!

 6. Denna skönhet skulle jag använda året runt både till vardag o fest.
  Den skulle få stå framme på köksbänken och “glänsa”

 7. Denna vackra tv-kanna skulle få stå framme hela tiden och användas så ofta som möjligt då
  det serveras varma drycker! En prydnad för köket!

 8. Denna vackra termos skulle jag utan tvekan ge min mor som vet hur man dricker kaffe både avigt och rätt. Dessutom är hon och hennes man föregångare av det kaffebryggslösa samhället och kokar därför vatten som de slår över filtret ner i en gammal termos som sett bättre dagar. Hon har i minst ett par år pratat om att hon vill ha en snygg och bra termos, nåt hon tycks tro är en omöjlig kombination…så överraskad hon skulle bli om tomten kom förbi med en Bernadotte i julklapp!!

 9. Egentligen så ska man väl skriva – till fint.
  Men jag tycker att lite lyx i vardagen är viktigt ! Då blir allt så mycket roligare ju 🙂
  Så denna skulle jag använda jämt, pluggar hemifrån så det dricks en hel del kaffe 🙂
  Så fram för mer lyx åt folket 🙂

 10. Om man frågar min mormor när en termoskanna ska användas är svaret lätt, kl 11 och klockan 15, då dricker man kaffe. Den här kannan skulle jag ge till henne eftersom hon numera bor på äldreboende där kafferepen är dagens höjdpunkter. Mormor och de andra små damerna gör inget annat än att skvallra om kungafamiljen, så vad kan vara bättre än att ge dem en egen Bernadotte!

 11. Åh, finaste termoskannan Bernadotte! Jag och min älskade syster bor tyvärr långt ifrån varandra. Men vi träffas i alla fall varje sommar, då kommer hon och hälsar på mig. Dessa två veckor är för oss båda väldigt efterlängtade! Till sommaren när hon kommer ska vi sitta i vårt inglasade uterum, vackraste kannan från Georg Jensen ska stå på bordet, fylld med “kokekaffe”, kaffe kokt i en emaljerad kaffepanna,
  inget annat duger när min syster är på besök! Sju sorters kakor, bullar och annat gott ska också finnas med. Allt som fanns med i barndomens kalas. Så ska vi prata och dricka kaffe, prata och dricka kaffe så
  mycket vi bara orkar med! Och min syster kommer att beundra Bernadotte-kannan, hon är som jag är,
  beundrar allt som är vackert!

 12. Hej! Termosen bara osar hemmalyx och skulle användas bara för mig själv, för familjens fikastunder men även för att som grädde på moset pigga upp både formella och informella fikastunder. =)

 13. Får man endast välja två?
  Älskar man design kan man inte rå
  För denna vackra kanna
  Hade passat perfekt till mig, Anna
  Studentlivet är inte glitter och glamour
  Denna kanna skulle därmed stå på jour
  Fylla muggen med kaffe ständigt
  Göra plugget mindre eländigt 🙂

  Varm kram till er <3

 14. Vid fikapauser i vardagen men också vid högtider för att göra dem så mycket coolare,
  kommer termosen bli min bästa polare!
  Jag häller bara upp en skvätt,
  det kan vara både kallt och hett! ??

 15. Jag skulle använda den varje fredag när jag är hemma och mammaledig. Bara att sätta på kaffet och sedan hälla upp i denna vackra, så har jag kaffet ordnat för hela dagen och kan fokusera på mina små prinsar istället!

 16. Till vardagsfika eller nyårsfest
  På stort kalas eller för ensam gäst
  Med denna stilrena kanna
  Kan besökarna länge stanna
  På bordet den är en prydnad så flott
  Signerad av Jensen och Bernadotte

 17. Varje gång någon kommer på besök (vilket är väldigt ofta) kommer termosen till användning! Så himla fin detalj i hemmet dessutom.

 18. Alltid, en sån godbit ska inte stå i ett skåp, den ska användas!! Både till vardags, på finmiddagen och fikan i trädgården osv…

 19. När jag bjuder över min väldigt petiga styvmor – en sak är säker, denna fina kanna kommer hon inte kunna kritisera!

 20. Jag skulle använda termosen på glöggfest stående bredvid allt julgodis och lussekatter vid servering. Det skulle bli invigningen. Sen skulle den få vara den enda kaffekannan när det bjuds på kaffe hemma då jag i dagsläget varken har kaffekanna eller termos och jag senast igår fick frågan varför av en väninna. Jag har sagt att jag sparar mig till den rätta dyker upp och har hela tiden vetat att det är denna jag helst av allt velat ha då jag kikat på den flertalet gånger i butik, det hade varit fantastiskt att få ha den i mitt hem.

 21. Georg Jensen, vilka ögonkarameller! Om det är något jag älskar och passar klockrent i min stil är produkterna från Georg Jensen. Jag skulle använda den till en vanlig måndagmorgon likväl som till julens glöggfester.

 22. Jag skulle använda den till bryggt kaffe, eller varför inte varm choklad i skidbacken? Kannan är bara fin att ha framme i köket! Så det hade den också fått göra!

 23. Denna vackra kanna skulle få vara att smycke i vår hylla i köket, skulle aldrig ställa in den i ett skåp!!! Dessutom har vi ofta kaffebjudningar och denna skulle jag bara använda till kaffe, inget annat skulle få ta smak, det är en livsinvestering i Svensk industrikonst som jag ser det. Lovely!

 24. Skulle använda denna vid alla tillfällen,
  men nu närmast när vi ska till fjällen.
  Varm gluhwein men en skiva apelsin,
  gott efter en dag med skidåkning alpin.
  Eller varför inte varm choklad i backen,
  fira att du är hel från ben till nacken.
  Eller när du in i bastun ska dyka,
  hoppas glöggen till dess ska ryka.

 25. Jag skulle verkligen använda den varje dag jag kokar kaffe. Varför bara ta fram denna finingar vid speciella tillfällen?!

 26. Nog för att habegäret skriker högt och gällt
  men jag ber ändå väldigt snällt
  att denna få vinna för att sedan ge i gåva
  och en sak kan jag er båda lova
  den som får denna, och fyller jämna i år
  kommer av glädje att gråta en tår
  och användas den kommer överallt vill jag betona
  och på hyllan i köket som en prispokal få trona.

 27. Jag vill använda denna som vas!
  Hade öppnat locket och satt i vita tulpaner. Sen hade den fått stå i fönsterkarmen så att ljus hade reflekterat mot den silvriga ytan.
  Jag tror det hade fått fler blickar mot fönsterkarmen ☺

 28. Denna vackra termosen hade jag gett till mor som en extra julklapp för att hon älskar dricka varma drycker alla tider på dagen och hade haft stor användning av termosen. Dessutom blir hon glad och det är bland det bästa jag vet ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *