Svenskt Tenn och Daniel Carlsten i samarbete för Röda Korset

En ny bricka finns nu till försäljning på Svenskt Tenn. Brickan är designad av Daniel Carlsten och säljs till förmån för Röda Korsets arbete för människor på flykt.

Formgivaren Daniel Carlsten har arbetat ideellt med detta projekt och Svenskt Tenn har bekostat produktionen. Priset på brickan är 500 kronor och summan går oavkortat till Röda Korset. Brickan säljs i limiterad upplaga om 200 exemplar i storleken 53×38 cm.

– Mitt intresse för spelkort har funnits så länge jag kan minnas. Det intresset låg till grund för brickan Spader Ess, som jag tog fram tillsammans med Svenskt Tenn tidigare i år. Tanken har hela tiden varit att göra en Hjärter Ess-bricka också, och då använda symboliken i hjärtat för att sprida kärlek på riktigt och inte bara visuellt, säger Daniel Carlsten.

Efter fem år som art director på Acne bestämde sig Daniel Carlsten 2009 för att starta eget. I dag finns hans grafiska form representerad i de permanenta samlingarna på Nationalmuseum i Stockholm och Röhsska Museet i Göteborg.

– Det är viktigt att i dessa tider göra vad man kan för människor som lever i utsatthet. När Daniel Carlsten hörde av sig till Svenskt Tenn med idén om en bricka som gör gott, kändes det självklart att vara en del av projektet och bidra med alla intäkter, säger Thommy Bindefeld, marknadschef på Svenskt Tenn.
au9pynapknhiq8hdwdpd mdfkqppoamuuphpehhor

Foto: Svenskt Tenn
/Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *