Ny muminanimation pryder Arabia Moominvalley-muggar

Tove Janssons ursprungliga muminberättelser får nytt liv i en tredimensionell animerad serie, producerad av Gutsy Animations där det nyfikna Mumintrollet spelar huvudrollen. Arabia hedrar de nya muminanimationerna genom att lansera fyra av seriens konceptillustrationer på fyra Moominvalley-muggar: Den sista draken, Den gyllene svansen, Ensam hemma samt Trollvinter. Arabia Moominvalley-muggar finns till försäljning från och med den 14 juni 2019.

Mumintrollet är huvudperson i ny animerad serie
Gutsy Animations har producerat de muminanimationer som för Tove Janssons konstnärliga arbete framåt i tiden när det tredimensionella formatet och muminberättelserna möts. I samarbete med Moomin Characters lanserar Arabia Moominvalley-muggar och ger muminprodukterna nytt liv i animationernas värld. Seriens fyra första konceptillustrationer har nu tryckts på Arabias kärl, och som så många gånger förr ser vi Mumintrollet ge sig ut på äventyr.

Muminberättelser för en ny generation
De tredimensionella animationerna grundar sig på Tove och Lars Janssons originalillustrationer som är trogna sina ursprungliga berättelser. I animationerna tillämpas Janssons bruk av ljus och skuggor vilket skapar en känsla av äventyr i Mumindalen och dess omgivning. Berättandets nya form, det tredimensionella formatet, lyfter berättelserna till en ny nivå och ger muminfigurerna en unik dimension.

”Vi tror att serien kommer att locka en ny publik åt Mumintrollen: de barn och unga som vuxit upp med animationer.”, förklarar Nora Haatainen från Fiskars. Mumintrollet spelar huvudrollen i serien och därmed även på Arabias illustrationer, han är nyfiken och fattar intresse för precis allting. Mumintrollet följer märkliga spår in i den mörka skogen där han möter Mårran, han är förbryllad över snötäcket som nästan slukat Mumindalen under sig. Mumintrollets nyfikenhet för honom ut på äventyr och lär honom mer om vänskap, mod och tolerans.

Överföring av animationsbilder är arbetsdrygt
Det krävs omfattande förberedelser, kunskap, materialkännedom och behärskande av färger innan animationsbilder kan överföras till en keramisk yta. Animationsbilderna behandlas till rasterbilder vilket innebär att olika nyanser omvandlas till punkter i olika storlekar så att bilden kan tryckas på en mugg. Dekoreringen görs med hjälp av högbränningsteknik där bilden smälter under glasyrmassan i 1 200 graders värme. Detta garanterar muggarnas höga kvalitet.

Säljstart för Arabia Moominvalley-muggarna sker den 14 juni 2019. Muggarna lanserar i fyra unika mönster och är försedda med en specialbottenstämpel.

/Jenny & Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *