STRING FIRAR 70 ÅR – LANSERAR EXKLUSIV UTGÅVA AV STRING POCKET

1949 ritade Nisse och Kajsa Strinning den första versionen av Stringhyllan, som med tiden skulle komma att bli en svensk designikon. Den välkända hyllan firar i år 70 år och för att hedra designarvet presenterar String en limiterad upplaga av String Pocket, designad av formgivaren Mats Theselius.
 

String Pocket kännetecknas av de ikoniska gavlarna av eleganta metalltrådar som ger hyllan sin unika och tidlösa karaktär. Jubileumsmodellen kommer i ett helt nytt utförande, där hyllplanen är av glas och gavlarna av rostfritt stål.

– Jag ville utforska hur Stringhyllans design står sig år efter år. Hyllplanen av glas gör att hyllan löses upp och blir nästan immateriell. Kvar finns gavlarna och de svagt blågröna glaskanterna som bildar linjer vilka tecknar hyllplanens avgränsning, säger Mats Theselius.

De rostfria gavlarna är pulverlackerade i samma nyans som glaskanterna så att både glas och hylla smälter samman till en och samma struktur. Den exklusiva utgåvan av String Pocket kommer endast att finnas i 2019 exemplar och en ingraverad numrering kommer att finnas på ett av hyllplanen.

– I år fyller Stringhyllan 70 år och vi vill uppmärksamma Nisses och Kajsas tidlösa design. Vi har tidigare arbetat med Mats Theselius kring jubileumsutgåvor och hans känsla för material och form gjorde valet lätt även denna gång, säger Peter Erlandsson, delägare av String Furniture.

Varje String Pocket består av två gavlar och tre hyllplan och det går enkelt att kombinera hyllor till ett mindre hyllsystem med flera sektioner.

Mats Theselius står även bakom designen av de två tidigare limiterade utgåvorna av String Pocket. När String firade 60 år 2009 lanserades en version i palisander och guld och när String Pocket firade 10 år 2016 gjordes en version i rostfritt stål.

Den limiterade upplagan av String Pocket kommer att finnas för försäljning från september 2019.

Foto: String
/Jenny & Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *