God förmiddag! Torsdag idag och nu är det dags för lucka nummer fem i Trendspanarnas och Royaldesigns julklappskalender 2014. Vår fina vinst idag är från grymma Fiskars och består av:
2 st Essence ölglas Iittala (2 pack), 598 kr.
2 st Kastehelmi dessertskål på fot (klar) Iittala (2 pack), 498 kr.
1 st All Steel stekpanna Hackman, värde 899 kr.
Totalt värde: 1 995 kr
Svara på frågan så är du med i tävlingen:
– Vilken efterrätt hade du serverat i dessertskålarna?
Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig epostadress (är ej synlig))
Tävlingen pågår tom 6 december 2014
Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen!
Lycka till! Jenny & Linda, Trendspanarna.nu
Färska hallon med hemmagjord vaniljglass. En favorit!
En smarrig saffransparfait 🙂
jag skulle göra hallonpannacotta med en hallonsås å färska hallon
Jag hade serverat päron som man skär i klyftor och steker. Sen gör man en kolasås på grädde, sirap, socker och vaniljstång. Och till detta en kula vaniljglass.
Åt en mousse med smak av dulce de leche på ett hippt café i Valencia förra veckan. På spanska betyder detta “de söta av mjölken”, men vi efterrättsnördar känner mer igen dulce de leche som den kolasås man får när man kokar kondenserad mjölk i flera timmar. Nu kliar det i mina fingrarna att själv få experimentera mig fram till en mousse lika fantastisk som denna och självklart skulle jag vilja servera desserten i dessa skålar. Heaven in a bowl!
Jag skulle servera vaniljglass med ljummen hjortronsylt dekorera med citronmeliss och sticka ner ett hembakt rullrån.Jätteenkelt men lika gott som vackert.
Egengjord chokladmousse med hallon och lakritskross till
Jag skulle servera en god chokladglass som jag toppar med färska bär och en krämig vaniljsås.
En chokladmousse gjord på avokado, banan, grädde, raw cacao, riven 86%ig mörk choklad – toppad med riven kokos och färska hallon. En extremt fräsch och god efterrätt som innehåller lite socker och inga tillsatser. Passar perfekt i juletider!
Jag skulle servera en klassisk marängswiss
Oj att säga vad jag skulle servera i skålarna är svårt eftersom man kan servera så mycket! Allt från bär till goda glasser! Men om jag skulle välja något ganska simpelt skulle jag välja hallon, vit choklad i ugnen! Det är så gott och något så enkelt blir något sånt lyxigt med en fin servering. Eftersom man inte bara äter med smaken utan mycket med ögonen också!
Jag skulle servera härlig hallon som jag plockat i vår trädgård i somras. Till det hemgjord vaniljglass och en jättegod kolasås med lite saltstänk i!
Hemgjord Ris a la Malta med saftsås gjord på egna jordgubbar och hemgjord jordgubbssaft. Perfekt till jul 🙂
Hej!
Jag hade serverat en god nutellapanacotta med en klick grädde och färska hallon på!
Jag skulle ha serverat antingen en hemmagjord chokladpudding med grädde eller också en god vaniljpannacotta. Mums!
I dessa underbara dessertskål hade jag serverat julens favorit efterrätt – Julpannacottan.
En julig yoghurtpannacotta med smak av lingon och glögg.
En klassisk vitchokladpannakotta med syrlig hallonsås på. Enkelt och så himla gott!
I skålarna hade jag serverat smaksatt vanilj- kesella toppat med granola och bär!
Efterrätt? Jag skulle servera en lösning gjord av nya idéer till Sveriges Riksdag.
En marängsvan på hallonspegel hade varit glamouröst nog och det är supergott och lagom lätt efter julmaten 🙂
Jag hade serverat en liten mini-marängssvich! Svisch? : ) Med massa chokladsås på toppen!
Chokladfondant med chili, lakrits och havssalt
Jag hade serverat en vit choklad Semi freddo med apelsiner och rostade valnötter, som toppas med mandariner och färska fikon.. smaskens 🙂
Jag hade bland annat serverat hemmagjord glass i alla dess smaker 🙂
Hallonsorbet
Har just klickat hem en glassmaskin till familjen i julklapp, så hemgjord saffransglass i skålarna på juldagen, det blir ju SUPER!
En tiramisu inspirerad och smaksatt med lite juliga ingredienser .
Lycka för både liten och stor !
Jag hade serverat hallon/vitchoklad pannacotta i dem, toppade med liiite grädde och ett riktigt hallon uppe på, och avnjutit när solen börjar titta fram i vår ute på verandan! Så mysigt och fint.
Jag skulle servera Tiramisu. Det har blivit en favoriträtt för det finns så otroligt många olika recept på den och det gör att den passar för alla.
Mascarpone blandad med nutella blir en supersnabb och god mousse att servera i snygga skålar. Det är fint och gott att toppa med lite färska hallon, lite citrus eller några physsalis-bär.
Glass i alla former. Med så fina skålar finns ingen anledning att konstra till det!
Desertskålarna hade jag använt för att servera hemgjorda tryfflar! Jag gör dem genom att krossa oreo-kex och blanda med philadelpia ost och rulla till små bollar som slutligen doppas i mörk choklad. Nu till juletid hade även varit passande att ha i lite krossade polkagrisar eller använda sig av pepparkakor som kexen!
Jag hade serverat den pepparkakscheesecake som jag har stått och kämpat med ikväll! (Då jag oå samma gång insåg att jag inte har några bra dessertskålar som passar inför middagen imorgon….)
Blir sugen att servera en champagnehallon pannacotta med chokladcrisp på toppen
Brownie med mandlar och valnötter serveras med nougatmousse och syrliga körsbär. I ölglasen serveras det körsbärsöl. Bra kombo! Stekpannan används till barnens pannkakor.
Jag hade serverat en banan och karamell dessert. Inspirationsbild och recept här: http://pinterest.com/pin/A0DEKwAQgDIEu0xIrFIAAAA/
Jag hade serverat min citrussallad med lättvispad grädde och granatäppelkärnor! En favorit i jul!
Glass med lite körsbär i rom. Enkelt, vuxet och mumsigt.
Basilikasorbet! Skulle bli så vansinnigt vackert!
Karamelliserad brylépudding
Jag hade serverat en stor härlig fruktsallad med lite nötter och en klick vaniljglass!
Beth
Jag hade serverat min favoritdessert som både är snygg & god. Ljummen ananas som är stekt snabbt med lite smör & en rejäl skvätt rom samt en kula hemmagjord bountyglass
Många efterrätter skulle det bli i dessa snygga skålar och en favorit just nu är pepparkaksglas med hemmagjord kolasås och kanderat apelsinskal. God Jul!
Jag hade serverat ett rejält lass med pepparkakscheesecake. Perfekt till min sambos födelsedag nu i mitten av december! Såååå gott! 🙂
Då skulle jag servera en chokladterrin men en hemmagjord hjortronglass och rostat bovete, lycka i en skål!
Hade serverat nått juligt som glaserade päron med hemmagjord kanelglass till mina föräldrar som kommer till Sverige från Finland att fira jul med mig! Vore så fint att kunna bjuda på juldessert på dessa fina finska design skålar!
Ris à la Malta – Wikipedia
sv.wikipedia.org/wiki/Ris_à_la_Malta
Ris à la Malta är en efterrätt som ofta äts till jul i Sverige. Namnet torde vara en förvanskning av danskans Risalamande som är ursprunget till rätten, vilket i sin …
Ris à la Malta – Recept – Recepten.se
risalamalta från http://www.recepten.se
http://www.recepten.se/recept/ris_a_la_malta.html
15 min
18 dec. 2009 – Ris à la Malta. Klassikt recept på efterrätt till jul med risgrynsgröt, grädde och apelsin. Mycket gott och enkelt!
Ris á la malta – Recept – Tasteline.com
risalamalta från http://www.tasteline.com
http://www.tasteline.com › Recept
15 min
Det tar onödigt lång tid att koka risgrynsgröt. Köp färdig gröt och spara tid till annat.
Ris à la Malta Ris ala Malta risalamalta – Receptfavoriter
risalamalta från receptfavoriter.se
receptfavoriter.se/…/ris-a-la-malta-ris-ala-malta-risalamalta.h…
12 recensioner – 1 tim 30 min
Ris à la Malta, Ris ala Malta, risalamalta eller hur det stavas. Risgrynsgröt med vispgrädde som vanligtvis serveras med saftsås som dessert på julbordet.
Pernillas Värld | Ris a la malta
pernillawahlgren.se › Jennys Matblogg
20 dec. 2011 – Ris ala malta – detta är en riktigt god julklassiker. Kan serveras med saftsås eller bitar av apelsin. Du behöver till ca 4 portioner : 3 dl kall …
LCHF Recept: Fejkad Ris a la Malta | LCHF Recept.com
risalamalta från http://www.lchfrecept.com
http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=256
Betyg: 4,7 – 11 recensioner
LCHF recept Fejkad Ris a la Malta. Visar ett lchfrecept.com recept. Här finner du massor av LCHF-recept och annan information om LCHF.
Ris a la Malta | Kryddburken.se
kryddburken.se/2009/11/26/ris-a-la-malta/
26 nov. 2009 – Ris a la Malta på julafton är ett måste! Men det behöver nödvändigtvis inte vara precis efter all julmat, det kan vara lite senare på kvällen när …
Risgröt | FELIX.se
http://www.felix.se/risgrynsgrot/
Häll i marsán och blanda med risgröten. Skala apelsinerna och blanda med risgröten och marsán. Klart! Bjud dina vänner på en god ris a la malta! Innehåll Tips.
Jag hade serverat Ris à la Malta med hallonsylt som är det godaste som finns.
Marängsviss
Jul… Smulade pepparkakor varvat med mascarpone, grädde och vaniljpulver som toppas med tunna smörstekta äppleskivor! Pudrade m kanel!
Som en hyllning till den fantastiska finska designen så hade jag serverat finsk memma i skålarna.
Här hemma älskar vi pannacotta
Det bjuder vi på allt för ofta
Men dessertglas att servera i
Det saknar vi
En ny stass pannacottan måste få
Annars kvar i kylen den får stå
Jag hade serverat en härlig saffranspannacotta med en klick vispad grädde mixad med pepparkakssmulor! Perfekt efterrätt såhär i juletider 🙂
Hallon-kvarg varvat med kaksmulor av mina hemmagjorda kolakakor och toppat med färska hallon. Enkelt, gott och en fröjd för ögat 🙂
En skål med vanilj yoghurt toppa med en handfull smultron, strö på lite mandelspån. Avsluta med att ringla på lite honung.
Supergott snabbt o enkelt.
Jag hade bjudit på hemgjord chokladpudding med grädde
god vaniljglass. jordgubbar. minimaränger. mörk choklad sås.
Jag skulle servera en ljuvligt len vit chokladmousse med lime- och balsamicomarinerade jordgubbar och lite chrunchy på toppen. En underbar kombination och sött och syrligt och lent och knaprigt.
Saffranspannacotta med rullrån och pepparkakssmulor.
Hemmagjord vaniljglass med varm hjortronsås toppat med lite kaksmulor som strössel!
Jag hade serverat min favorit: vaniljglass, minimaränger, hackad banan, färska blåbär och hemmagjord varm chokladsås på allt. Mums!
Jag hade serverat en god chokladmousse med bär, små bitar av chokladkaka och ett mandelflarn på toppen. Tjusigt och gott!
I dessa finska fint mönstrade glasskålar skulle jag servera hemmagjord saffransglass med varma hjortron 🙂
Jag hade bjudit på en favorit som en kompis lärt mig. Lite smulade digestive i botten, rysk yougurt på de och toppa med hemmagjord kolasås och lingon. Supergott och fräscht!! Tänk så gott och fint de hade blivit i de sygga skålarna 🙂
Jag hade serverat en kladdkaka med chokladfudgetopping och serverat med vispgrädde.
Jag hade gjort en marängsviss i miniformat 🙂 Passar alla åldrar och blir fint i vackra skålar!
BlåBär smulpaj med vaniljsås, gött med en tvist och skippa de tråkiga pajformerna/tallrikarna
Blåbärspaj med vaniljvisp!!!
Jag skulle servera den italienska klassikern Gino – ugnsbakade, söta frukter garnerade med massor av vit choklad som serveras med vaniljglass. Toppas gärna med lite rostade nötter.
Ända sedan jag hittade ett otroligt bra åkerbärsställe har jag provat en massa kreationer med detta fantastiska bär.
Åkerbärssorbet, mascarponegrädde och franska chokladmaränger är nog det bästa.
Jag skulle servera en vit chokladmousse med lite crème fraiche i för en härlig fräsch syrlighet. Ovanpå detta massor av hallon och blåbär toppat med riven vit choklad.
Hade serverat ananas som är ugnsgrillad med farinsocker, mortlad stjärnanis och lite smör och till det vaniljglass! En helt underbar kombo!